• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk adidas x Model I-5923 x
  Min. €
  Max. €

  De Adidas I 5923: de jaren 70 met de beste innerlijke waarden

  Het bedrijf Adidas heeft een enorm archief, waarin men altijd nieuwe en oude ontdekkingen doet - zoals de Adidas I 5923. Dat is ook geen wonder, want de gebroeders Dassler produceren sinds begin jaren 20 sportschoenen. Hierdoor is de collectie op het hoofdkantoor van Herzogenaurach intussen uitgegroeid tot 's werelds grootste voorraad voor sportschoenen. 1,6 kilometer rekken vormen een schatkamer; hier komen juwelen aan het licht, zoals de leren schoen waarmee Max Morlock de bal schopte voor Duitsland tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in 1954. 1,6 kilometer rekken vormen een echte voorbeeldcatalogus; een gigantische opslag van herinneringen, een plaats voor referenties, reflecties, stof tot nadenken en verdere ontwikkelingen. En dat is precies waar de herontdekking van I 5923 vandaan komt.

  Lees meer

  Orkaan uit de jaren 70

  Toegegeven, de benaming I 5923 klinkt een beetje abstract, zoals de serie van een laptopmodel. Maar zoals alles in het traditionele bedrijf Adidas heeft deze naam een verhaal. Een greep uit het Adidas-archief van de jaren 70 brengt de Iniki naar voren, wat uit het Hawaiiaans vertaald orkaan betekent. De I in de modelaanduiding staat duidelijk voor Iniki. Maar hoe zit het met de nummercombinatie van 5923? Heel eenvoudig: het is een archiefnummer. 5923 is de combinatie van getallen waar in de Herzogenaurach Fundus de oorspronkelijke modellen van de nieuw leven ingeblazen Iniki worden opgeslagen – met andere woorden: het DNA waaruit een nieuwe, grote retro-sneaker is gemaakt. Veel Adidas-fans wachten al lang op dit model!

  Fit worden met Adidas

  Tot de jaren 60 was sport bijna uitsluitend een bezigheid voor professionals. De typische sportfan zat alleen op de bank en keek naar voetbalwedstrijden. De jaren 70 wilden daar een einde aan maken, want langzaam werd bekend dat er een verband bestaat tussen veel calorieën, weinig lichaamsbeweging en een lage levensverwachting. In maart 1970 startte toen de word-fit-beweging. De Adidas I 5923 is dus een eerbetoon aan de tijd voordat de Duitsers gezond werden.

  Retro ontmoet hightech

  De typische oer-Adidas sportschoen is plat en slank en het ingetogen ontwerp wordt gekenmerkt door de drie Adidas-strepen aan de buiten- en binnenkant van de schoen. De Adidas Rom, de eerste all-round sportschoen gemaakt in de late jaren 50, kan worden beschouwd als een typische vertegenwoordiger van de klassieke Adidas-stijl. Ook de uit het archief gehaalde Iniki maakt deel uit van de Adidas-traditie: tijdloos en trendy voor elke gelegenheid. En omdat zijn herleving in 2017 plaats zal hebben, zijn er enkele innerlijke waarden voor de beste loopergonomie. De ziel van de jaren 70 verpakt in de technologie van de nieuwste onderzoeksresultaten.

  Schoen met cijfercode

  De Adidas I 5923 is een samenvatting van de beste Adidas-deugden. Het bovenwerk is gemaakt van stretchgaas; een luchtdoorlatende stof die garant staat voor een goed voetklimaat. De neus- en hakgedeeltes zijn voorzien van suède overlays met een knipoog naar de vintage retro-look van de jaren 70. Geheel in de stijl van de tijd: de drie brede met kartelschaar gesneden Adidas-strepen. Een ontwerpverwijzing naar het hier en nu is de bijgevoegde modelaanduiding I 5923: deze staat op een parallel bij de breedste Adidas-strepen aangebrachte textielpatch.

  Een energiecentrum genaamd Boost

  De Adidas I 5923 omhult je voet op zachte wijze en voelt precies als een sok, terwijl de zachte buitenzool met meshstructuur je optimale grip geeft. Comfort dat zich gemakkelijk aan en uit laat trekken en je tred ook op harde oppervlakken dempt waardoor je je zo licht als een veertje voelt. Dit is te danken aan de OrthoLite binnenzool en de gepatenteerde Boost-technologie van Adidas - een gedeelde geniale lijn van Adidas en BASF, waarbij de Boost-tussenzool energie kan absorberen en afgeven. De Boost-zool is het hightech-hart van je nieuwe Adidas retro-sneaker. Met de I 5923 heb je één voet in de jaren 70 en de andere in de toekomst van de beste sportschoentechnologie.

  Het is bijna 50 jaar geleden dat een hele natie, kortademig en naïef, het Adidas-trainingspak en Adidas-hardloopschoenen aantrok om zich klaar te maken voor een gezonder leven. Deze trend is nooit gestopt. Trek je Adidas I 5923 aan en volg hem!