• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   Bestel vóór 14 December om 19 uur en ontvang je bestelling uiterlijk op 24 december
  Home
  Merk Converse x Model Chuck Taylor All Star x
  Min. €
  Max. €

  De Converse All Star – voor altijd en eeuwig


  De All Star van Convers is het meest populaire schoenmodel ter wereld. En dat is eigenlijk helemaal niet vreemd, want er bestaat geen enkele andere schoen die zo informeel, maar iconisch is, zonder dat er iets aan veranderd is.


  Lees meer
  “Van de rechtbank naar het sportveld en de straat op”

  Zoals verwacht mag worden van een authentieke merkschoen, heeft de Converse All Star een lange en spannende geschiedenis achter de rug. Meer dan 100 jaar geleden richtte de Amerikaanse Linda Rinn het bedrijf Converse Rubber Shoe op, waar aanvankelijk winterbestendige schoenen geproduceerd werden. In 1917 bracht Converse uiteindelijk de eerste All Star op de markt, in een zwart model dat in principe alleen bedoeld was als basketbalschoen. Maar de schoenen kregen steeds meer bekendheid en werden heel populair, onder andere dankzij basketbalspeler Chuck Taylor, die ook voor Converse werkte. Hij zorgde ervoor dat de schoenen werden voorzien van het karakteristieke ronde logo en dat deze de naam Converse All Star Chuck Taylor kregen, waaruit uiteindelijk de bijnaam ‘Chucks’ is ontstaan. Het succes van de All Stars was nu verzekerd en in 1936 droeg het hele Amerikaanse Olympische basketbalteam de populaire canvas schoenen. De Chucks werden al gauw een alom bekend product, niet alleen in de sportwereld, maar ook in het dagelijkse leven. Wereldbekende muziek- en filmsterren als James Dean en Elvis Presley waren gek op de schoenen en werden er vaak mee gezien. En Mick Jagger, bandleider van de Rolling Stones, trouwde in 1971 zelfs in een groen pak met witte Chucks. Kon het nog beter?

  Eén schoen, ongelofelijk veel modellen

  Hoe meer de populariteit van de Convers Chucks groeide, hoe meer verschillende modellen er werden ontworpen. Het eerste en dus klassieke ontwerp is de high top All Star, tot boven de enkel. Of je ze nu draagt met lange broek of een short, met een rokje of een sportbroek, het originele hoge ontwerp past overal bij! Daarna kwamen de extra hoge Chucks, met een schaft die twee keer zo hoog was als de high tops, en ook het lage model, tot onder de enkel. Deze laatsten zijn perfect voor warmer weer en werden daarom ook voorzien van een extra dunne zool.

  Ongeacht het model dat jouw voorkeur heeft, alle Chucks zijn te herkennen aan de typerende witte rubber zool en rubber neuskap of aan het ronde logo en bijpassende veters! De schoenen zijn normaal gesproken gemaakt van dunne canvas, waardoor ze er ongedwongen uitzien. De ontwerpen met andere materialen, zoals leer, geven een bijzonder individuele en stijlvolle indruk. Wat de kleuren betreft, is naast het klassieke zwart en wit, jouw favoriete kleuren zeker verkrijgbaar. Van gedurfde doodskoppen tot liefelijke bloemen en met vele andere artistieke ontwerpen. Het gepaste model voor iedere gelegenheid!

  Je kunt overal en altijd een ster te zijn

  Of je nu op het sportveld, aan het winkelen, of op de club bent, met Converse All Stars zijn jouw voeten altijd de ster! Of je nu een sportieveling bent, een moderne meid of een ontspannen muziekliefhebber, deze toonaangevende schoenen kunnen gecombineerd worden met alle soorten kleding en staan goed bij iedere stijl. Ze staan net zo opvallend goed onder een gescheurde spijkerbroek en een T-shirt met V-hals, als onder een bandplooibroek met polo shirt. Ze zijn het perfect bij een strapless top op een korte spijkerbroek, of onder een combinatie van een bloes en een romantische fishtail rok. Chucks maken iedere manier van kleden minder formeel, maar laten wel jouw gevoel voor stijl zien. Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen welk model je zou moeten kiezen. De klassiekers als de hoge of de lage Converse Chucks in zwart en wit staan overal goed bij. Degenen die hun stijl een eigen, opvallend toontje willen geven, kunnen dat doen met de modellen in frisse kleuren, opvallende opdrukken en speciale materialen. En voor degenen die geen keuze kunnen maken hebben we gelukkig goed nieuws: Je kunt nooit genoeg Chucks hebben!

  Lees minder