• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk Nike x Model Air Max x
  Min. €
  Max. €

  Nike Air Max 1: Van revolutionaire sportschoen tot stijlvolle sneaker

  De als sportschoen ontworpen Nike Air Max lag eigenlijk pas voor het eerst in de winkelrekken in 1987. De schoen werd ontworpen door Tinker Hatfield, die toevallig ook de Nike Jordans ontworpen heeft. Het echte geboortejaar van de Nike Air Max is echter 1977. In dat jaar klopte ruimtevaartingenieur Frank Rudy namelijk bij sportartikelenfabrikant Nike aan met een toentertijd revolutionair idee: een in de schoen geïntegreerde luchtkamer die de impact bij het lopen, springen of rennen afdoende dempen. Nike was direct bijzonder enthousiast over dit idee. De vertaling naar de praktijk nam daarna ruim tien jaar in beslag. In 1987 bracht Nike dan eindelijk de Nike Air Max 1 op de markt. Door deze Nike Air Max 1 en het in het midden van de zool geplaatste luchtkussen werd een heel nieuw tijdperk ingeluid voor sportschoenen en sporters.

  Meer lezen
  Aan het begin van de jaren 90 begon de triomfantelijke intocht van de Nike Air Max 1 en de Nike Air Max 90

  Bij het lopen met de Nike Air Max 1 worden de schokken dankzij de verende demping geabsorbeerd. En met een effect zoals geen sportschoen hiervoor ooit had gehad. Sporters over de hele wereld wilden meer weten over de nieuwe Nike Air Max. Binnen enkele weken kwam een heuse hype rondom de Nike Air Max 1 op gang. Daarbij was echter niet alleen aandacht voor de werking van de demping. Integendeel, de Nike Air Max 1 en het daarop volgende model Nike Air Max 90 met de kenmerkende Nike Swoosh en zijn even zichtbare luchtkamers werden niet alleen door Nike-fans als ontzettend stijlvol beschouwd. Terwijl atleten de Nike Air Max 1 en later de Nike Air Max 90 voorheen voornamelijk kochten vanwege de functionele eigenschappen van de schoenen, werd de trendy sportschoen aan het begin van de jaren 90 ook op straat in talloze landen ontzettend populair.

  De sportschoen Nike Air Max groeide uit tot een ster in de techno- en hiphop-scene.

  Vooral in de hiphop-scene van de jaren 90 zorgde de Nike Air Max voor een enorme sensatie en werd het al snel een heus sneakericoon. Bijna tegelijkertijd ontdekte de ook snel opkomende hardcore techno-scene de Nike Air Max. Er ontstond bijna een flinke strijd tussen de verschillende scenes. Uiteindelijk passen zowel de Nike Air Max 1 als de Nike Air Max 90 in een vast hokje. En dat lijkt voor dit Nike Air Max-model alleen maar heel goed te zijn. Vandaag de dag hebben de Nike Air Max 1 en de Nike Air Max 90 een scene-overschrijdende cultstatus. Tegenwoordig zijn de modelseries van de Nike Air Max enerzijds duidelijk voor de sport, terwijl ze anderzijds ook gezien worden als modieuze schoen. Er wordt doorlopend aan de Nike Air Max gewerkt om de functionaliteit en uitstraling te verbeteren en steeds weer nieuwe Nike Air Max-modellen uit te brengen. Net als Nike Air Max-modellen als Nike Air Max 90, de klassieke Nike Air Max Command, Nike Air Max Tavas of Nike Air Max Thea veroveren steeds weer de harten van de schoenengemeenschap.

  Van de Nike Air Max 90 naar de Nike Air Max Command tot de Nike Air Max Tavas

  In onze onlineshop kun je in één oogopslag de verschillende aanpassingen en modellen van de Nike Air Max-serie bekijken. Je zult dan al snel zien hoe veelzijdig dit aantrekkelijke model is. Of je nu gaat voor het eerste model, de Nike Air Max 1, of de opvolger Nike Air Max 90, de Nike Air Max Command of toch liever de opvallende Nike Air Max Tavas of Nike Air Max Thea: maak vooral een virtuele tour door onze Nike Air Max-collectie. Bij ons vind je zeker het Nike Air Max-model dat helemaal bij je past. Legenden als de Nike Air Max 1 of de Nike Air Max 90 laten je dankzij de Max Air-demping een eersteklas demping ervaren. En vind je een kleurrijke verschijning belangrijk? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Nike Air Max Tavas in knalrood of een Nike Air Max Command in zwarte look met gekleurde zoolapplicaties. Kies voor de Nike Air Max Thea als je een vleugje elegantie wilt. De Nike Air Max Thea is een sneaker voor vrouwen die fungeert als een heuse visuele traktatie.

  Nike Air Max Tavas en Nike Air Max Thea stralen dankzij hun individuele uitstraling

  Maar niet alleen de Nike Air Max Thea stelt graag wat elegantie ten toon. Naast de Nike Air Max Thea staat ook de Nike Air Max Tavas bekend om een wat meer delicaat uiterlijk. In onze onlineshop vind je de Nike Air Max Tavas als premium sportschoen en als kinderversie. Hoewel de basisversie van de Nike Air Max Tavas en de Nike Air Max Thea hetzelfde is, heeft elk Nike Air Max Tavas- en Nike Air Max Thea-model dankzij aanpassingen en eigen kleuren een geheel eigen karakter. Als je een wat robuustere schoen nodig hebt voor bijvoorbeeld je kinderen, dan kun je het beste kijken naar de Nike Air Max Command-modellen voor kinderen. De Nike Air Max Command biedt uiteraard de verplichte Max Air-demping, maar ook een hoog draagcomfort. Daarnaast zorgt de schoen voor een goede grip. De Nike Air Max Command staat bekend om zijn robuustheid en duurzaamheid. De Nike Air Max Command is daarom ideaal voor kinderen van alle leeftijden. Maar, de Nike Air Max Command wordt ook graag door volwassenen gedragen...

  Minder lezen

  LAAD MEER