• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk Nike x Model Air Vapormax x
  Min. €
  Max. €

  Bij Footlocker vind je de hottest Nike Air VaporMax-modellen

  Snuffel eenvoudig rond in onze online shop en overtuig je er zelf van hoe aansprekend de nieuwe Nike Air VaporMax wel niet is. Je zult (letterlijk) weglopen met deze meest geavanceerde schoen uit het totale Nike-tijdperk tot nu toe. En daarmee sta je niet alleen. Van kickbokster Christine Theiss en het Amerikaanse model Karlie Kloss tot It-icoon Kim Kardashian, Seal en basketbalprof Dirk Nowitzki – ze zijn allemaal al met de nieuwe Nike VaporMax aan de voeten gespot. Jay-Z maakt zelfs offensief reclame voor de VaporMax-collectie. En dit niet zonder reden, want de elegante en tegelijkertijd stijlvol casual sportschoen geldt als de flexibelste en lichtste schoen van zijn tijd. Je kunt hem bij het lopen, op school of de universiteit, in de kroeg of club, op een party of doodsimpel op straat dragen – op onverschillig welk moment van de dag!

  Lees meer

  De architectuur van het Centre Pompidou als inspiratiebron voor de Air Max-modelserie

  De Nike Air VaporMax kan terugkijken op een lange geschiedenis, die haar aanvang nam in het jaar 1987. Het was lead designer Tinker Hatfield die zo'n 30 jaar geleden met de Air Max 1 het fundament voor de modelserie stortte. Tot op vandaag onderscheiden de modellen zich door telkens weer nieuwe optische en vooral technologische – in veel gevallen zelfs innovatieve – optimalisaties. Geïnspireerd door de architectonische grandeur van het legendarische Centre Pompidou, creëerde Tinker Hatfield de Air Max I met een zichtbaar functionele zool en in absoluut gewaagde kleurstellingen. Alle successieve modellen – tot aan de Nike Air VaporMax toe – borduren voort op dit basisidee. De focus ligt daarbij altijd op de optimalisatie van materiaal, vorm, kleurencombinaties en elementen.

  Nike Air VaporMax: de totale modelserie kenmerkt zich door functionele en optische optimalisaties, keer op keer weer

  De daaropvolgend op de markt gebrachte Air Max 180 – bij welke naast Tinker Hatfield ook Bruce Kilgore, de schepper van de Nike Air Force 1, voor het design tekende – presenteerde geoptimaliseerde cushioning van de midden- en buitenzool; bovendien was aan de dynamiek en het draagcomfort gevijld. Met dit model verwierven de zichtbare luchtkussens in de zool dan ook hun wereldwijde herkenningsstatus. Ook bij de nieuwe Nike VaporMax ontbreekt deze optische markante karakteristiek niet. Bij de daaropvolgende Air Max 93 werd de luchtzool nog eens optisch gewijzigd, waarbij de designers zich, naar eigen zeggen, lieten inspireren door plastic melkkannetjes.

  VaporMax-modellen stellen nieuwe normen qua optiek en comfort

  Op de Air Max 95 en Air Max 97 volgde de Air Max 360. Hiermee waren de Nike-designers al heel dicht bij hun doel om de drager van de schoenen schijnbaar op lucht te laten lopen. In de jaren daarop volgden vervolgens telkens weer nieuwe releases van de legendarische Air Max-modellen. En nu presenteert Nike dan met de Nike Air VaporMax een model dat lichtheid, dynamiek, comfort en optische attractiviteit optimaal combineert.

  Met de Nike VaporMax Flyknit is elke pas en move trefzeker

  Naast de klassieke Nike VaporMax-modellen vind je in onze online shop ook de VaporMax-loopschoen in de Flyknit-versie. Bij deze schoen hebben de designers van alle tussenlagen afgezien en op een effectieve demping ingezet. Het resultaat is de flexibelste en lichtste Nike VaporMax-loopschoen aller tijden, waarbij elke pas en elke move perfect raak zijn.