• GRATIS VERZENDING VOOR BESTELLINGEN VANAF €29,99
  • Word lid van FLX, ons nieuwe membership, en spaar XPoints bij iedere aankoop
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • Nu verzending binnen 2-5 dagen. Verlengde retourtermijn van 60 dagen voor alles

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor alle FLX members en orders vanaf €29,99
  Vermijd de drukte, nu verzending binnen 2-5 dagen. Verlengde retourtermijn tot 60 dagen. Meer Informatie
  Home
  Merk Fila x Model Tech x

  Dad-Shoes

  Sorry, er zijn geen producten gevonden in deze categorie

  Dad Shoes: De sneakers van papa zijn weer in de mode

  Dad Shoes zijn een musthave en dat is nauwelijks te geloven als je een blik werpt op de lomp uitziende sneakers, die niet geheel toevallig ook bekend staan als Ugly Dad Shoe. Ze doen denken aan de jaren 90 en brengen de toenmalige schoenmode weer tot leven.

  Wat zijn Dad sneakers eigenlijk?

  De schoenen doen denken aan hardloopschoenen, hebben vaak bonte applicaties en een dikke zool, die bij sommige modellen bij de hiel wat verlengd is. Daardoor laten ze de benen iets langer lijken. Letterlijk vertaald betekent het begrip “Dad Shoes” papa's schoenen – oftewel sneakers die ook je vader zou kunnen dragen. Maar om precies te zijn stamt de trend uit de VS en is hij gebaseerd op de schoenmode die in de jaren 90 geliefd was bij Amerikaanse vaders. De look staat voor comfort en nonchalance – precies waar vaders van houden. Als oervader van deze schoenen geldt comedian Jerry Seinfeld, bekend van de gelijknamige serie. De Dad Shoes van nu combineren kenmerken van een retro-sneaker met een vleugje high fashion. Wie goed kijkt, ziet de verschillen met de jaren 90: de zolen zijn niet alleen dik, maar ook gestroomlijnd, de kleuren zijn moderner, de materialen vaak licht metallic of met lederlook.

  Ugly Sneakers weer hip

  Trendsetters en influencers als Kendall Jenner en Kim Kardashian dragen de logge sportschoenen en maken ze high fashion. De Triple S van het populaire label Balenciaga was een bonte Dad Sneaker en koste 850 Amerikaanse dollar. Designers als Acne en Gucci konden niet achterblijven en presenteerden papa's schoenen op de catwalks. Ook sportgigant Nike lijkt oude modellen als de retroschoen Nike Air Max 98 weer tevoorschijn te toveren en Adidas creëert compleet nieuwe modellen in de Dad-look. Waarom zijn de oude schoenen weer in? De nieuwste ontwikkelingen gaan steeds meer in de richting van gemak. Slonzige looks en slobber-outfits keren terug. Alles wordt wat losser, niet alleen broeken en shirts. Inmiddels geldt dat ook voor schoenen. Want zelfs al zien de Dad-sneakers er niet echt elegant en dynamisch uit, ze passen in de gemakstrend.

  Hoe je de schoenen op de juiste manier combineert

  De combinatiemogelijkheden zijn met de sneakers onbeperkt. De influencers dragen ze net zo makkelijk onder een jurk als bij een pak. De schoenen zien er ondanks de stijlbreuk harmonisch uit als je ze met dezelfde kleuren combineert, bijvoorbeeld bruine exemplaren bij een bruine trenchcoat. Omdat de schoenen vaak verschillende kleuren vertonen, kun je het beste uitgaan van de basiskleur, oftewel de kleur die domineert bij de schoen. Wie Colour Blocking wil uitproberen, neemt Ugly Dad Shoes in knalkleuren en combineert ze met even opvallende tinten. Formeel doen de schoenen het goed bij een nette stoffen broek of een basic shirt.