• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk Vans x Model Old Skool x
  Min. €
  Max. €

  Vans Old Skool – De legendarische Vans Classic skaterschoen


  Vans - deze merknaam brengt inmiddels massa’s mensen in vervoering. Was het merk – met name het model Vans Old Skool- vroeger vooral een must-have in de skaterscene, nu slaat de schoen sinds enige jaren ook een goed figuur verre van de boards. Uit de voormalige klassieke skaterschoen is een bijna legendarische sneaker voortgekomen, die als stijlvol, cult en ultiem bekend staat. Het handelsmerk respectievelijk de kenmerken van deze schoenen zijn daarbij zijn vlakke en dikke zolen, alsmede de typische strepen aan de zijkant. Dat zijn echter bij lange na niet de enige kenmerken die de Vans Old Skool een coole en nonchalante uitstraling geven.


  Lees meer
  De intentie van de oprichter: stabilitiet en robuustheid als kenmerken

  Vooral zijn robuustheid, zijn duurzaamheid en weerstand staan daarbij centraal. En niet zonder reden. Want vanaf het begin richtten de ontwerpers zich op stabiliteit en robuustheid. Zo specialiseerde het bedrijf Vans zich al aan het einde van de jaren 60 in de productie van schoenen, die gemaakt werden met met een ongewoon dikke gevulcaniseerde zool, buitengewoon sterk garen en met duurzame en resistente materialen. Het productiebedrijf Vans, dat bij de oprichting in 1960 in Californië nog Van Doren Rubber Company heette, bezette daarmee al kort na de oprichting een tot dan toe nauwelijks ontgonnen business. Destijds waren er wereldwijd slechts drie producenten, die schoenen met gevulcaniseerde zolen en extreem robuuste materialen aanboden.

  Vans als symbool voor Sherman tanks

  Oprichter Paul Van Doren volgde daarbij een bijzondere filosofie. Zijn bedoeling was namelijk om schoenen te produceren, die zo stabiel als een Sherman tank zouden zijn. Deze uitspraak leidde al snel tot het ontstaan van een expliciete legende: de roep om overwoestbare Vans was geboren. Naast deze inmiddels legendarische roep, kwamen er bij Vans echter snel nog andere buitengewone features op. Zo werden de eerste modellen van Vans quasi-naamloos geleverd. Ze bezaten geen gedenkwaardige namen, maar kregen alleen nummers. Als uithangbord van de genummerde schoenen fungeerde nummer 44, die vervolgens ook wel als de Authentic Deck Shoe werd aangeduid. Vandaag de dag behoort deze schoen tot de absolute klassiekers onder de Vans modellen. Innovatief was daarbij het aanbod aan klanten om hun eigen stoffen naar de in Anaheim gelegen winkel te brengen, waar vervolgens individueel maatwerk van werd gemaakt.

  Van een nummer naar een cultobject

  Wat in wezen met schoen nummer 44 of de Vans Authentic begon, werd in de loop van de jaren verder doorgevoerd met modellen, die weliswaar allen dezelfde filosofie volgden, maar door onderscheidende ontwerpen toch voor veelzijdigheid en individualiteit zorgden. Voor furore zorgde naast de Vans Old Skool in het bijzonder de Vans Era. Skate-icoon Stacy Peralta maakte niet alleen reclame voor deze schoen, maar hij was als ontwerper betrokken bij de vormgeving. Door deze combinatie steeg de Vans Era uit tot reclamester; er was nauwelijks een grote stad in de USA, waar geen reclamebord van Peralta met de Vans Era aan de voeten te zien was. Geïnspireerd door het voorgaande succes van het merk, brachten Paul van Doren en zijn medestrijders meer klassiekers op de markt. De Van Slip-On, de hoge Vans Old Skool High alsmede bijvoorbeeld de Vans Half Cab - de skaterscene over de hele wereld bejubelde ieder model en verhief het merk in de jaren 70 in een cultstatus, die tot op de dag van vandaag nog niet ingeboet heeft aan kracht en flair.

  Een schoen voor alle situaties:Vans- niet voor specifieke momenten

  Integendeel zelfs. Je moet de Vans Old Skool modellen eens komen bekijken in onze online-shop. Al bij de eerste blik op deze Vans kun je de charme, de robuustheid en tegelijkertijd de onnavolgbare coolheid voelen. De modellen zijn allen met een gevulcaniseerde rubberzool uitgevoerd en worden gekenmerkt door de typische 8-gaten-vetersluiting en zijn bovendien met een gestoffeerde schoenzool uitgerust. Om het draagcomfort te optimaliseren bestaat de voering bij voorkeur uit een wild leder-stof combinatie. Over het geheel beschouwd, zul je zien dat de Vans Old Skool er in het totaal niet uitziet als een sportschoen. Hij heeft zich meer ontwikkeld tot een sneaker, die met allerlei outfits kan worren gecombineerd. Daarmee kan je je op pure coolheid, gepaard met een vleugje sportieve elegantie, op uiterlijk opvallend of eenvoudigweg voor alledaags gebruik kleden.

  Vans Old Skool Hi- klassieke High-Top-Skateschoen als modetrend

  Als je liever klassiek zwart wit wil, zijn de bij ons beschikbare modellen zoals de Old Skool Chunky Glitter (voor dames) of de originele Old Skool as herenvariant zeker een eersteklas keuze. Wil je kleur in het spel brengen, dan komen daarentegen de verschillende uitvoeringen van de modellen Mono (voor dames) in beeld. Maar ook de jongens- of mannenwereld moet niet terugdeinzen voor een Old Skool variant met een opvallende kleur. Zo springt bijvoorbeeld een model in het oog dat met knalgele Vans strepen op een donkerblauwe achtergrond een ware eyecatcher vormt. Voor een tijdloze modieuze uitstraling zorgt echter ook de Vans Old Skool High. Met de hoge schacht en zijn stijlvolle uiterlijk geldt hij als de klasssieke High-Top skaterschoen. Het buitenmateriaal bestaat uit een combinatie van leer en textiel en biedt dankzij de hoge schacht een excellente steun. Daarom kun je de Vans Old Skool High ook het beste gebruiken voor voor sportieve activiteiten

  Lees minder