Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Every Court Counts

Every Court Counts

De basketbalcommunity verwelkomt iedereen die geraakt is door het spel. We hebben mensen gevolgd die voor verandering staan. De volgende in het rijtje zijn Camilla, Tommee en Fabrizio.

Camilla, Tommee en Fabrizio

De pandemie heeft de manier waarop we met het spel omgaan veranderd, sommigen meer dan anderen. Voor degenen die niet het geluk hebben om op een eigen basketbalveld regelmatig hun worpen te trainen en gedwongen worden om oplossingen te vinden om hun geliefde spel te blijven uitoefenen. Omdat basketbal meer is dan alleen een sport, kan het community's positief veranderen. De community steunt elkaar nu meer dan ooit bij het vinden van een uitlaatklep om de cultuur levend te houden. Fabrizio, Tommee en Camilla zijn allemaal basketballers in Milaan die interessante manieren hebben moeten vinden om het spel in hun community te promoten en verbonden te blijven met het spel waar ze van houden.

Camilla's leven stond het afgelopen jaar helemaal op z' n kop. In 2019 zou ze normaal gesproken vroeg opstaan en de liefde voor basketbal verspreiden met een promotieproject voor scholen. Ze communiceerde elk jaar met zo 'n 200 studenten om hen kennis te laten maken met het spel en de basisprincipes. Vervolgens coachte ze 's middags minibasketbal voor jongeren onder de 12 jaar en 's avonds trainde ze zelf om aan haar eigen spel te werken. Deze routine is voor altijd veranderd; ze blijft nu digitaal verbonden met haar studenten. "Ze moeten zien en energiek gezicht om hun passie niet te verliezen."

Tommee werd vier jaar geleden verliefd op basketbal na een trip naar Miami met zijn vader, waar hij merchandise van Miami Heat kreeg. Het afgelopen jaar heeft hij het zwaar te verduren gehad omdat hij als tiener niet kon basketballen (het spel waarvan hij houdt) en geen contact kon houden met zijn vrienden in het echte leven. Hij blijft zijn basketbalvaardigheden thuis verbeteren door thuis online te trainen, NBA-wedstrijden te kijken en The Last Dance opnieuw te bekijken. Hij mist het spel en zijn vrienden, maar probeert contact te houden met beide via NBA2K, hij kan niet wachten om weer op het veld te staan. Hij is echter blij om verschillende mogelijkheden om te leren over de geschiedenis van het spel.

Fabrizio's leven is basketbal. Als basketbaljournalist en content creator is hij altijd met het spel bezig. Hij stond vroeger langs de zijlijn verslag te doen voor verschillende platforms en moet nu zijn informatie halen uit het online kijken en verslag uitbrengen. De verandering is alleen maar groter geworden nu het weer hem niet toelaat uit zijn studio naar de plaatselijke parken te gaan om opnamen te maken. Hij houdt zijn passie voor het spel levend door thuis work-outs te doen, boeken over legendes te lezen en naar wedstijden te kijken. Hij kijkt uit naar de tijd dat hij weer met zijn idolen kan praten.

We zijn allemaal nog steeds bezig met aanpassingen om de passie levend te houden en we kijken uit naar de dag waarop wedstrijden spelen weer een normaal onderdeel van het leven wordt. Tot die tijd blijven we elkaar allemaal steunen waar we kunnen.

Shop de Look

Eddie

Ik denk altijd aan basketbal. Ik leef basketbal. Ik adem basketbal.'

Met de wijdverspreide verspreiding van sociale media is de connectie tussen fans en het spel nog nooit zo groot geweest. Het heeft elk individu - zoals Eddie David - in staat gesteld om zijn eigen idee te creëren 'To Raise the Game'. Onafhankelijke content creators zoals Eddie geven hun eigen kijk op basketbal. Ze krijgen direct toegang tot een fanbase die hunkert naar authentieke, fangerichte analyse van het spel.

Tijdens de pandemie wilden steeds meer mensen samenkomen rond de sport en verschillende content creators kregen steeds meer aanhang. Digitale platformen geven Eddie, die geobsedeerd is door basketbal, een uitlaatklep om zijn passie te delen met andere fans. 'In het dagelijkse leven slorpt basketbal mij helemaal op,' legt Eddie uit. 'Ik denk altijd aan basketbal. Ik leef basketbal. Ik adem basketbal. Sommige mensen vinden dat mijn relatie met basketbal wat te ver gaat!'

Hij erkent de noodzaak om overal te zijn waar zijn publiek is en is dus op elk platform, of het nuInstagram,YouTube,Twitch,TikTok, ofTwitter.

Every Court Counts.

Hoewel COVID-19 geen invloed heeft op de platformen waarop hij actief is, moest hij met nieuwe ideeën op de proppen komen om zijn community te blijven boeien. 'Ik maakte al gebruik van de gekende sociale netwerken', zei hij. 'Maar ik ben wel met nieuwe dingen gekomen. Ik startte een podcast en een live Twitch-show over de NBA, ... De NBA heeft tijdens de quarantaine enorm veel gedaan. Het is voor mij een echte inspiratiebron.'

Of het nu gaat om reactievideo's, het delen van kennis over verschillende NBA-spelers zoals het onlangs geselecteerde Franse talent Killian Hayes of het hulde brengen aan Kobe na zijn tragische overlijden begin 2020, Eddie blijft op de hoogte van trending onderwerpen die zijn publiek van hem wil horen. 'Ik ben iemand die veel praat', geeft hij toe. 'Dus ik breng mijn volgers op de hoogte door erover te praten of te reageren. Zodra er een gebeurtenis of gerucht is, zal ik er direct over spreken en erop reageren.'

En nu meer fans een stem hebben, en in veel gevallen een directe lijn naar de spelers, hoopt Eddie dat het contact tussen spelers en fans steeds sterker zal worden. 'Ik zou graag meer interactie zien tussen spelers en fans', besluit hij. 'Er is veel interactie tussen spelers en de media, maar we willen deze interactie tussen spelers en fans. Het zijn immers de fans die de spelers roem en rijkdom bezorgen.'

Deze interactie zal alleen maar toenemen nu meer fans Eddies voorbeeld volgen en hun eigen basketbalkanalen aanmaken om over de sport te praten. Zo maken ze de sport toegankelijk voor een nieuw publiek en blijft ze wereldwijd groeien.

Every Game Counts.

Shop de Look

Marie

Ik zou graag meer vrouwen in het spel zien.'

Dat basketbal op het kruispunt tussen mode, levensstijl en cultuur zit is onmiskenbaar. Marie Cooles is een van die mensen die alles met elkaar probeert te verbinden.

Marie verhuisde in 2019 vanuit Angers naar Parijs om haar master in digitale marketing te behalen. Die master komt goed van pas op haar YouTube-kanaal, dat al bijna 200.000 volgers heeft.

Mode is waar alles om draait voor haar. Ze herkende de trend die de afgelopen jaren in de basketbalwereld is blijven groeien, waarbij accounts zoals SLAM's Leaguefits outfits brengen voor spelers buiten het veld. Bekende merken blijven niet achter. Denken we maar aan het merk Louis Vuitton dat officieel samenwerkt met de NBA en Dior en Jordan Brand die de handen in mekaar hebben geslagen. Het heeft basketbal opengesteld voor een geheel nieuw publiek, waarbij de look net zo groot is geworden als het spel.

De digitale content creator die op YouTube post onder de naam ‘Mariecooles 'deelt lookbooks, outfits, kapsels, veelgestelde vragen en playlists, met een focus op basketbal die nog meer tot uiting komt op haar Instagram-accountInstagram. 'Basketbal is een sport waarmee ik mijn grenzen kan verleggen en mezelf kan overtreffen', zegt ze. 'Het is een teamsport, ofwel winnen we samen, ofwel verliezen we samen.'

Tijdens de lockdown merkte Cooles op dat niet alleen het spelen van NBA 2K razend populair was. Mensen waren op zoek naar comfortabele kleding omdat ze voortdurend binnen zaten. De baggy stijl was haar echter niet vreemd vanwege haar basketbaloutfits. "Veel mensen begonnen voor comfortabele kleding te kiezen", merkte ze. 'Voor mij veranderde er eigenlijk niets. Ik draag altijd losse kleding om te basketballen. Wat dat betreft bleef het hetzelfde. "Ik ben dol op alles wat met basketbal te maken heeft. Ik probeer basketbal dan ook in mijn stijl op te nemen. 'Op mijn Instagram-account probeer ik basketbal te koppelen aan een urban stijl. Mensen vinden dat echt leuk.'

In een traditioneel door mannen gedomineerde wereld helpt de content van Marie bij de promotie van het spel voor vrouwen in de basketbalmode en -cultuur. Haar banden met basketbal zitten diepgeworteld in haar familie. Haar vader en beide broers beoefenen de sport. Hun aanstekelijke passie heeft ertoe geleid dat ze voor het eerst een bal oppikte. Als kind ging ze met het hele gezin regelmatig naar het lokale Pro A team van Cholet kijken. Daar is haar passie voor de sport ontstaan.

Parijs is altijd al het kloppende hart geweest voor de trends in basketbal, mode en cultuur in Frankrijk. Marie wil graag deel uitmaken van een beweging om basketbal te verspreiden over andere delen van het land, zoals haar geboortestreek. "De basketbalcultuur is erg gericht op Parijs", aldus de 22-jarige. 'Ik kom van het platteland. Ik zou graag zien dat de basketbalcultuur zich in andere delen van Frankrijk ontwikkelt, niet alleen in Parijs. De basketbalmode voor dames moet ook verder ontwikkeld worden. "Ik zou graag meer vrouwen in het spel zien."

Elke stijl telt

Shop de Look

Elias

Tijdens de lockdown stond ik om zes uur 's ochtends op om te gaan trainen zonder gestoord te worden door de politie.'

Er is bezorgdheid dat een hele generatie spelers een jaar van hun ontwikkeling zal mislopen. Als ze echter dezelfde werkethiek en vastberadenheid hebben als Elias, is het duidelijk dat 'To Raise the Game' voor hen geen utopie hoeft te zijn.

Tijdens de lockdown werden velden gesloten en in sommige extreme gevallen ringen verwijderd of bedekt om te voorkomen dat spelers zouden trainen. 'Hoopers' zoals Elias moesten dan ook creatief zijn om in vorm te blijven en zich verder te blijven ontwikkelen.

Elias' video Hoewel hij zijn eigen professionele basketbalambities opzij moest zetten vanwege een blessure - hij kreeg te horen dat hij misschien nooit meer zou kunnen lopen - heeft dit hem er niet van weerhouden om zoveel mogelijk te spelen en trainen. "Tijdens de lockdown stond ik om zes uur 's ochtends op om te gaan trainen zonder gestoord te worden door de politie", onthulde Elias. "Na de training ging ik rond acht uur naar huis en sliep ik verder. Dat deed ik elke dag."

Sommige spelers blijven op topniveau door te trainen op pleintjes wanneer er niemand in de buurt is of ze kopen een ring voor hun achtertuin. Diegenen die dat privilege niet hebben, werken binnenshuis aan hun balgevoel en leggen contact met hun coaches en teamgenoten via Zoom.

Every Court Counts.

Elias is zich maar al te goed bewust dat de basketbalcultuur veel verder gaat dan wat er binnen de vier lijnen gebeurt. Hij werkt voor Overtime France, een van de grootste basketbalgerichte online social media-communities. De community richt zich op jonge spelers en wil de cultuur verder laten groeien. 'Er is een hele cultuur rond de NBA', legt Elias uit. 'Het gaal veel verder dan de bal en de ring. Basketbal overstijgt de NBA. Het is een enorme cultuur die het verdient om volledig beleefd te worden.' Hij ziet het als zijn plicht om die cultuur te laten groeien door zijn kennis te delen met de volgende generatie.

Hij heeft tijdens de lockdown contact gehouden met de achterban, voornamelijk viazijn Instagram, waar hij contact houdt met zijn volgers en clips deelt. Tijdens de pandemie heeft hij immers de tijd gehad om naar archiefbeelden van wedstrijden te kijken. 'Ik probeer mijn kennis door te geven aan jonge mensen zoals ik,' vertelt de Parijzenaar enthousiast. 'Niet alleen op het veld maar ook door hen te vertellen dat er ook nog een wereld naast het veld is. Ik vertel hen dat je sport kan gebruiken om iemand te helpen in zijn ontwikkeling en om zelf volwassen te worden. Sport draait niet alleen om competitie. Het gaat ook om hoop, solidariteit en delen.'

Als onderdeel daarvan wil Elias dat de basketbalcultuur zich meer over heel Frankrijk verspreidt in plaats van alleen in Parijs. "Ik zou veel meer evenementen in heel Frankrijk willen zien, niet alleen in Parijs. Ik heb het geluk om in Parijs te wonen maar ik heb vrienden die een beetje ver van de hoofdstad wonen. Ze vervelen zich wat door het gebrek aan evenementen." Als de pandemie voorbij is, heeft Elias maar één doel: "Ik wil overal aanwezig zijn", zegt hij. 'Werkelijk bij elk evenement. Ik doe het niet om in de belangstelling te staan. Ik wil zoveel mogelijk ervaring opdoen om aan anderen door te geven." Met Elias op het veld is het spel in goede handen.

Elke basket telt.

Shop de Look

Diandra Tchatchouang

Ik denk dat mijn rol als professionele basketballer verder gaat dan sport.'

Negeer de hele weg naar Maryland, de 3 Europese zilveren medailles van haar 67 interlands met het Franse nationale team, of de binnenlandse en Europese clubtitel: Diandra Tchatchouang promoot het spel pas echt buiten het veld. De 29-jarige aanvaller van Bourges is meer dan een atleet. Ze combineert haar sportcarrière met een studie gericht op politieke wetenschappen en journalistiek. Al sinds ze een platform heeft, is ze een vooraanstaand leider op het gebied van sociaal activisme en iets teruggeven aan haar community. "Teruggeven aan mijn community zal nooit genoeg zijn, want het is deze community die al sinds mijn jeugd in mij geïnvesteerd heeft," zei Tchatchouang.

Ik probeer minder bevoorrechte mensen te helpen door te delen, vooral jonge meisjes.' De behoefte aan meer vrouwelijke vertegenwoordiging en participatie in het spel is van het grootste belang, en hoewel er zeker stappen worden gezet, zoals Becky Hammon als coach bij de San Antonio Spurs, moeten meer jonge vrouwen geloven dat het haalbaar is.

Het Take Your Shot-programma van Nike heeft hiermee geholpen en inspireerde jonge vrouwen om hun dromen na te jagen, en Tchathouang en andere succesvolle vrouwen uit verschillende sporten en achtergronden hebben geholpen de volgende generatie te begeleiden.

Als lid van het atletencomité voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs richt ze zich op het verbeteren van de atleetervaring in het Olympisch dorp, terwijl ze ook jonge mensen traint om een vreemde taal te leren zodat ze tijdens de Spelen kunnen werken. Ook heeft ze haar eigen podcast, Super Humains, om de belevenissen van atleten die moeilijkheden in hun leven hebben overwonnen te delen.

In 2020 steunde ze de Black Lives Matter-beweging en pleitte ze voor de wereldwijde bestrijding van raciale onrechtvaardigheden. Of het nu gaat om haar studie, haar programma's voor empowerment van meisjes en jonge vrouwen, haar podcasts of haar activisme, Diandra zorgt er altijd voor dat 'Elk basketbalveld telt'. "Ik heb een platform en het is belangrijk om op te komen voor mensen die dat niet hebben," zei Tchatchouang, waarmee ze de mening van basketbalspelers over de hele wereld verkondigt.

"Het gaat om meer dan alleen basketbal. Het is belangrijk om over sociale kwesties te praten en te laten zien dat we niet wereldvreemd zijn en geen benul hebben van wat er om ons heen gebeurt. "Ik zou graag meer solidariteit zien. Het is tenslotte vooral een teamsport. Het vermogen om te delen, anderen te helpen, er voor iedereen te zijn. Dat maakt voor mij het verschil: de solidariteit en teamgeest."

En omdat de pandemie niet alleen een gezondheidscrisis is, maar ook een economische en sociale crisis, heeft de wereldwijde basketbalcommunity mensen als Tchatchouang nodig om stelling te nemen en de normen voortdurend te blijven verbeteren. "Voor mij is de lat hoger leggen altijd het maximum geven, ongeacht de omstandigheden, op het veld of daarbuiten", legde ze uit.

"Onze rol als basketbalspelers gaat verder dan alleen op het veld. Je moet overal de lat hoger leggen: op het veld én in de wijk." Basketbal heeft historisch gezien altijd al een voortrekkersrol gespeeld en blijft dat ook doen als het gaat om de invloed die de sport buiten het veld kan hebben, en met de betrokkenheid van Diandra Tchatchouang zal dat alleen maar zo blijven.

Every Community counts.

Shop de Look

De NBA - een van de meest vooruitstrevende organisaties ter wereld - was de eerste professionele sportcompetitie die in maart in reactie op COVID-19 wereldwijd werd stopgezet, voordat ze terugkwamen met de 'bubble' om het seizoen af te kunnen ronden, bovendien werd tegen het eind van het jaar NBA 2K21 gelanceerd: een welkome oppepper voor Brawks en zijn vrienden.

De terugkeer van de NBA tijdens de feestdagen was zeer welkom. De hervatting van de NBA was voor ons te mooi om waar te zijn. Ik bleef maar videogames spelen en naar oude wedstrijden kijken op YouTube. Het was wel moeilijk, maar het kon even niet anders.'

De resultaten van de inspanningen van Brawks en de rest van de gamingcommunity zorgden ervoor dat er op Twitch, het populairste streamingplatform voor videogames, in april 1,49 miljard game-uren werden bekeken: een stijging van 50% sinds maart.

BrokyBrawks wil zijn liefde voor het spel doen groeien en delen met anderen en hun integratie in de basketbalgemeenschap aanmoedigen, of het nu online of offline is.

Every Play counts.

Shop de Look

Every Court Counts

Of het nu gaat om de hoek van de straat, de gemeenschap, de console, een canvas of kleding - wat jouw veld ook is - je inspanningen 'To Raise the Game' tellen altijd.

De afgelopen 12 maanden hebben we de basketbalwereld zien samenkomen en verbinden als nooit tevoren. Mensen moesten een nieuwe vorm van contact zoeken nadat de wereldwijde pandemie de normale ontmoeting rond onze geliefde sport onmogelijk had gemaakt.

En zo begon het nieuwe normaal.

Zoom-trainingen in je woonkamer of achtertuin zijn gemeengoed geworden, online streaming en het spelen van games zoals NBA 2K zijn exponentieel gegroeid, outfits voor op het veld werden comfortkleding, creatieve projecten die mensen al jaren uitstelden kwamen eindelijk tot leven. Ondertussen brachten zelfs basketbalwedstrijden achter gesloten deuren fans virtueel bij elkaar en werden ze gebruikt om de Black Lives Matter-beweging en raciale onrechtvaardigheden wereldwijd centraal te stellen.

Basketbal is een krachtige en positieve invloed geweest op een manier die andere sporten gewoon niet kunnen evenaren.

De basketbalgemeenschap omarmt iedereen die geraakt is door het spel en wat volgt zijn 5 mensen die allemaal hun eigen invloed uitoefenen, voor de cultuur.

Every Court Counts.

BrokyBrawks

Basketbal maakt emoties bij me los die ik gewoon niet voel bij andere sporten.'

Brawks maakt deel uit van een groep die een stijging van NBA 2K-streaming aanvoert 'To Raise the Game', aangezien mensen tijdens de wereldwijde pandemie thuis zijn gebleven en op andere manieren een verbinding met de sport hebben gezocht. Hij ziet het als zijn rol om de invloed van de Franse basketbalcultuur te vergroten en uit te breiden naar zijn online publiek, dat momenteel bijna een half miljoen mensen telt. Basketbal is een uitzonderlijke sport die me iedere dag inspireert om beter te worden,' vertelt Brawks enthousiast.Dus ik doe mijn best om mensen basketbal te laten ontdekken, zowel het spel zelf als alles eromheen, via mijn levensstijl.

Het gaat niet alleen om gamestreams: Brawks deelt ook foto's op Instagram van zijn nieuwste outfits en van zichzelf tijdens het basketballen.En ondanks zijn grote publiek doet Brawks het niet voor de roem of het geld. Voor hem gaat het om de passie voor het spel. Hij is al sinds zijn kindertijd een hardcore fan van LeBron James en geïnspireerd door diens werkhouding en duurzaamheid, brengt Brawks zijn gameplay naar Twitch en geeft zo zijn liefde voor basketbal door aan andere 2K'ers die niet langer op basketvelden konden spelen en andere manieren moesten vinden om hun spel te verbeteren.

Hij bewijst dat 'Every Court Counts'.

Voor ons als streamers was de lockdown heel gunstig omdat veel mensen thuis zaten,' zei BrokyBrawks, die ook ambassadeur is voor Team Vitality, een van de toonaangevende e-sportteams in Frankrijk

Groot is een understatement, want de online streaming-gemeenschap blijft exponentieel groeien en biedt een goede uitlaatklep voor miljoenen mensen die gedwongen zijn om binnen te blijven. Ik speelde vaak basketbal met mijn vrienden in de gym. Nu die gymzalen gesloten zijn, moesten we stoppen met spelen. Ik ben blij dat videogames bestaan; NBA 2K heeft mijn leven gered!