Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Team Fly Paris x Reebok

Team Fly Paris x Reebok


Team Fly Paris is een team van dunkers dat in 2018 werd opgericht door Chris, Emeric en Yohan. Chris dunkte voor het eerst op 13-jarige leeftijd in Bordeaux, terwijl Yohans passie voor basketballen op Martinique begon. Ondertussen maakte Emeric langzaam de overstap van atletiek naar basketbal. Toen ze eenmaal beseften dat ze buitengewoon getalenteerd waren, kwamen de drie via sociale media met elkaar in contact voordat ze elkaar persoonlijk ontmoetten bij diverse dunkwedstrijden.

Ze zijn unaniem over het gevoel dat ze krijgen wanneer ze in de lucht zweven: daarboven voelen ze absolute vrijheid, er zijn geen regels, geen systemen meer. "Je gaat erop af, doet je move en dan mik je hem erin!" Ze hebben elk een eigen stijl waardoor het team een hoger niveau weet te bereiken. Emeric is altijd buitengewoon ontspannen, terwijl Yohan uitblinkt in creativiteit met de basket die hij in zijn garage heeft geïnstalleerd. Chris zorgt dan weer voor het samenspel dat nodig is voor deze discipline, waarvoor de spelers eindeloos moeten trainen. 

Ze willen heel graag meer bereiken met hun team. Daarom komen ze bij elkaar om te trainen en aan evenementen mee te doen. Team Fly Paris wil namelijk van dunken een volwaardige discipline maken door middel van nieuwe tricks en concepten en vooral door in Frankrijk een gemeenschap van dunkers uit te bouwen. Op die manier hopen ze het dunken nieuw leven in te blazen en hun ervaringen te delen met een volgende generatie, net zoals hun beroemde voorgangers dat deden.

Deze discipline beleefde haar gloriedagen dankzij een Frans team, Slam Nation, maar vandaag is Team Fly Paris het enige Franse team dat de fakkel heeft overgenomen. De leden van Team Fly Paris zijn zich ervan bewust dat ze nu hun top bereiken en ze willen de wereld dolgraag laten zien wat ze kunnen. Soms durven ze er zelfs van te dromen om op tournee te gaan en overal in Europa nieuw talent uit te nodigen. 

Misschien wordt dunken op termijn gezien als een volwaardige sport met officiële wedstrijden, niet alleen maar als een pauzeshow. In de tussentijd halen ze energie uit de Parijse vibe, met zijn mode, hiphopcultuur en vooral de bruisende speelvelden.

Al het nieuws vind je op https://www.instagram.com/team_fly_paris/

SHOP DE LOOK