• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk Diadora x
  Min. €
  Max. €

  Diadora – tussen roemrijk verleden en moderne stijl

  Een spoor van Dolce Vita, prominente dragers en nu ook nog een beduidende portie lifestyle. In Italië zijn Diadora Schuhe een hit. Hetgeen dat Adidas en Puma in Duitsland belichamen, is Diadora in het zuidelijke Italië. Eindelijk weer, de laatste tijd was Diadora bijna een kwarteeuw in het publieke bewustzijn een beetje op de achtergrond geraakt. Daarbij bevond Diadora zich als gerenommeerd sportartikelmerk op het hoogtepunt van zijn kunnen, toen de steile opgang plotseling onderbroken werd. Diadora Schoenen hadden eigenlijk in die tijd een uitstekende reputatie...

  Lees meer
  Sprinter Ben Johnson hielp het merk Diadora aan wereldwijde bekendheid

  ... en waarlijk prominente dragers. Boris Becker droeg ze. Roberto Baggio speelde met de schoenen met de bal doodeenvoudig in het doel. En de legendarische coureur Ayrton Senna trok zijn Diadora schoenen slechts zelden uit. Bijzonder nauw betrokken is de naam Diadora echter met de toenmalige Canadese sprintster Ben Johnson. En dat, hoewel de betrekking tussen de Canadees en Diadora tragisch genoemd kan worden. En dramatisch eindigde. Quasi van vandaag op morgen. Uitgangspunt waren de 1988 in Seoel georganiseerde Olympische Spelen. De wereld keek met spanning uit naar de 100-meter-finale. Ben Johnson, volledig in rood en met Diadora spikes aan zijn voeten, is bij de bookmakers de favoriet. Twee banen naast Johnson start de VS-superstar Carl Lewis. Een duel op ooghoogte. Het stadion wordt stil als het startschot klinkt. Na minder dan tien seconden is alles voorbij. Wereldrecord - Johnson wint in 9,79 seconden. Het is het absolute hoogtepunt in de carrière van de snelle Canadees. En met hem klimt ook Diadora tot de top; Diadora schoenen zijn meer geliefd dan ooit tevoren. De concurrentie kijkt jaloers naar Italië.

  Redding in de laatste seconde - Diadora schoenen blijven voor de sportwereld behouden

  Dan komt de schok. Onverwacht, maar duidelijk. Johnson wordt gediskwalificeerd - wegens doping. En met zijn aftocht dooft ook het voetlicht, dat Diadora met een heldere schijn omgaf. De aantrekkingskracht van de in 1948 opgerichte onderneming en de Diadora schoen liep daarna gevoelig terug. De concurrenten rondom Adidas en Puma roken hun kans. De economische vooruitzichten veranderden evenwel snel weer. Ben Johnson en zijn dopingschandaal waren intussen al lang weer vergeten, toen de oprichter van de bekende schoenketen Geox het bedrijf Diadora en diens schoenen en sportartikelen een duurzame opfriscursus gaf. Hij nam namelijk het Italiaanse bedrijf over en stelde de sportartikelproducent met de roemrijke geschiedenis – met een succesvolle krachttoer - volledig nieuw en modern op. Het merk Diadora presenteert zich sindsdien in een nieuw jasje met veel stijlvolle facetten.

  De comeback - Klanten staan weer in de rij voor Diadora Sneaker

  Intussen groeit de omzet van de sportartikelverkoper Diadora weer met dubbele cijfers; het bedrijf maakt weer winst. In de zetel in Venetië aan Caerano di San Marco komen de Diadora Schuhe en Diadora Sneaker weer tevoorschijn als de feniks uit de as. Heuse sneakershops ontdekken Diadora schoenen weer opnieuw. Als Diadora sneaker maken ze echt weer furore. Naast de Diadora V7000 is de Diadora N9000 in geen tijd tot een cultobject verworden. Hij belichaamt direct het nieuwe lifestylekarakter van de Diadora sneaker. Daarbij combineert de Diadora N9000 klassieke retro-look met actuele modekleuren. Maar niet alleen de Diadora N9000 en de Diadora V7000 mogen rekenen op een grote schare fans. De Diadora Heritage wordt dwars door alle generaties heen gevraagd. De Diadora Heritage collectie wil met haar stijl aan buitengewone zege en ook ondernemingen doen denken. De fascinatie van deze Diadora Heritage productlijn die door de Diadora modellen uit de jaren `70 en `80 geïnspireerd wordt, is gebaseerd op het samenspel van de kleuren, van de stijl en de gebruikte materialen.

  Van de Diadora N9000 via de Diadora Heritage modellen tot de Diadora V7000

  Of je nu de Diadora N9000, de Diadora V7000 of de Diadora Heritage kiest - je beleeft als het ware de Diadora Sneaker en kledingstukken, die in de sportgeschiedenis actief bij indrukwekkende gebeurtenissen aanwezig waren. Bij ons in de shop vind je zowel de Diadora N9000 en ook de Diadora Heritage of de Diadora V7000. Je zult van de kwaliteit van de Diadora Sneakers en schoenen onder de indruk zijn. Als je tradities wilt en je Diadora schoenen niet voor de tartan onderhoudt, is de Diadora Heritage collectie voor jou voorbestemd. Eerder voor het bezoeken van clubs of voetgangerszones bedoeld hebben de Diadora Heritage schoenen als stijlvolle Diadora Sneaker zeker een moderne retro-charme. Daarbij zijn de Diadora Heritage sneakers omgeven met chic en coolness. Het zegt veel, dat de Britse band Skunk Anansie of ook Katy Perry overtuigde dragers van de Diadora Heritage modellen zijn.

  Diadora N9000 of Diadora V7000 – De keuze is reuze

  Maar niet alleen de Diadora Heritage modellen staan in hoog aanzien. Ook de Diadora N9000 modellen of ook de Diadora V7000 schoen heeft een regelrechte boom gecreëerd. Dat komt niet in de laatste plaats door het stijlvolle karakter van de Diadora Sneaker. Zo leunt bijvoorbeeld een bij ons verkrijgbaar Diadora N9000 model aan bij de gondels in Venetië. Een echte blikvanger is ook het V7000 model Ferro, dat gedeeltelijk uit kangoeroeleer vervaardigd is. De Diadora V7000 Blue Corsair heeft ook dat Premium-karakter. Met een boterzachte leercombo zou deze chique runner perfect de juiste schoen voor jou kunnen zijn. Of heb je liever het kleurenspektakel van de Diadora V7000 Azzuro. Laat je bij ons inspireren. Hier vind je Diadora Sneakers met eigenzinnig karakter en de lifestyle-factor.

  Lees minder

  LAAD MEER