• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk Nike x Model Free x
  Min. €
  Max. €

  Nike Free Een must-have aanvulling op uw sportschoenencollectie

  Iedere hardloper, sportschoenfan of atleet kent het concept van Nike Free, simpelweg omdat het de absolute cultschoen is. Het innovatieve en ongebruikelijke ontwerp en de opvallende kleuren en prints maken de Nike Free een echte blikvanger.

  Je kunt nooit genoeg Nike Free schoenen hebben, want ze zijn er in zoveel verschillende kleuren en prints dat als je eenmaal met het virus besmet bent, je voor elke outfit en bui een andere kleur wilt. Als je op zoek bent naar een paar Nike Free schoenen voor bij elke outfit, kies dan voor de eenvoudige zwarte of witte versie. Maar als je bepaalde aspecten wilt benadrukken en wilt opvallen, waarom kies je dan niet voor felroze, rood of groen ... of misschien geef je de voorkeur aan een polka dot-patroon? Nike Free is hét must-have paar sportschoenen! Ze zijn trouwens ook een ware favoriet als hardloopschoen voor de kortere afstanden. Lees meer
  In de online shop van Foot Locker Europa is er een paar Nike Free voor elke vorm en maat voet. Of het nu voor dames, heren, kinderen of zelfs baby's is, voor de hele familie is er wel een paar. Kijk rustig rond en vind jouw Nike Free!

  Nike Free - dat "gevoel van blootsvoets rennen"

  In 2002 was het doel van het innovatieve en creatieve team van Nike om de voordelen van blootsvoets rennen te belichten. Ze bestudeerden de bio-mechanische processen en probeerden wat ze ontdekten te verwerken in de Nike Free hardloopschoen. Bij het blootsvoets rennen, raakt het oppervlak van de voet de grond vrijwel horizontaal en worden de krachten meer evenredig verdeeld over de hele voet, wat het trainingseffect van de spieren in de benen en voeten vergroot. Dit en andere waarnemingen bij blootsvoets rennen zijn verwerkt in de Nike Free hardloopschoen. Als je ze de eerste keer aantrekt, voelt het vreemd, alsof je voeten "zweven", maar dat is precies het natuurlijke rengevoel dat de Nike Free zo bijzonder maakt. Er kan spierpijn optreden, maar dat betekent alleen dat de schoen doet wat hij moet doen.

  Nike Free Technology

  Bij het hardlopen worden de voeten blootgesteld aan zware belasting. Daarom is het belangrijk om optimale stabilisatie te bereiken met de hardloopschoen. Je hoeft met Nike Free niet bang te zijn voor buiging of voor onvoldoende stabiliteit. Nike Free voldoet aan al je stabiliteitsbehoeften, ongeacht hoe licht de schoen is en hoeveel bewegingsvrijheid deze biedt.

  De zool van de Nike Free hardloopschoen is een ware innovatie op het gebied van hardlopen. De zool bestaat uit Flex-groeven, die extreme flexibiliteit en dynamiek garanderen door de natuurlijke beweging van de voet te ondersteunen. De lichte, vrijwel naadloze mesh bovenzijde van de Nike Free biedt comfort en een optimale pasvorm. De voorgevormde inlegzool, die de vorm van de voet volgt, evenals de Flywire-filamenten, die zijn verbonden met de schoenveters, bieden extra steun en garanderen een goede pasvorm.

  Verschillende modellen Nike Free

  Sinds 2004 is de Nike Free voortdurend in ontwikkeling, wat resulteert in een aantal variaties. De verschillende namen van de schoen – Free 3.0 tot 5.0 – betekenen dat hoe lager het cijfer, hoe meer je het gevoel hebt dat je blootsvoets loopt. Het geheim van de Nike Free 5.0 is de aangepaste zool, die nu ontworpen is met flexcurves in de vorm van een zeshoek. Dit betekent dat je voet in zes richtingen kan beweging en ondertussen altijd ondersteund blijft. Samen met de nieuwe bovenlaag, een mix van mesh en dynamische Flywire, biedt Nike Free een ademende, stabiele pasvorm. Deze hardloopschoen is zowel geschikt voor gebruik in de sportzaal als buiten. Het model van Nike Free dat de voet en kuitspieren het meest traint is de Free 3.0. Daarom moet je even door de spierpijn heen bijten, want je spieren moeten eerst wennen aan de nieuwe belasting. Ze beschikken over de kenmerkende wafelzool, wat resulteert in uitermate hoog draagcomfort.

  Alle Nike Free modellen staan super goed bij een sportieve outfit in de sportschool of tijdens het hardlopen, maar ze zijn ook een perfecte aanvulling op een vrijetijdslook, met een spijkerbroek en een t-shirt. Ervaar nu vrij hardlopen - Ren met Nike Free!

  Lees minder