• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk Reebok x Model Classic x
  Min. €
  Max. €
  Reebok Classic Ripple Top

  Reebok Classic – Emoties en uitstraling gegarandeerd

  Authenticiteit en emoties gecombineerd met sport en lifestyle. Met de Reebok Classic lijn vind je in onze online shop een grote collectie klassiekers, die de charme van old school ingenieus combineren met een vintage uitstraling. Deze modellen moeten beslist een onderdeel zijn van de schoenenverzameling die elke modebewuste vrouw heeft. Juist modellen zoals de Reebok Classic in roze zijn bestemd voor coole it-girls. Sowieso valt de hele Classic collectie op door een fris en vrouwelijk kleurenpalet. Daarnaast bieden de schoenen, naast hun charmante retro look en modieuze lifestyle karakter, werkelijk draagcomfort en optische aantrekkelijkheid die jou snel in het middelpunt van de belangstelling zetten.

  Lees meer

  Reebok Classic: Van sportmerk naar streetstyle label

  Met modellen zoals natuurlijk de Reebok Classic in het roze stelt de sportartikelenproducent duidelijk nieuwe normen op vintage gebied. Hoewel in het begin uitsluitend gericht op sportschoenen geldt Reebok intussen ook als Streetstyle label. Daarbij voeren de wortels van het Britse bedrijf terug naar het jaar 1895. In dat jaar werd het bedrijf J. W. Foster and Sons in Bolton opgericht en produceerde het hardloopschoenen. Bijna 30 jaar later voorzag het bedrijf zelfs de atleten die deelnamen aan de Olympische Zomerspelen in Parijs (1924) van hardloopschoenen. Een hoogtepunt in de geschiedenis van de nog jonge onderneming, waaraan het familiebedrijf echter geen kapitaal kon verdienen. In tegendeel – het merk Reebok raakte eerst in vergetelheid.

  De Pentland Group als doorslaggevende succesfactor

  Pas vanaf 1958 kwamen de vaardigheden en bekwaamheden van de hardloopschoenenproducent weer in in het middelpunt van de publieke belangstelling te staan, toen twee kleinkinderen van de oprichters van het bedrijf het bedrijf overnamen en het de nieuwe naam Reebok gaven. Vanaf dat moment ging het bergopwaarts. In 1979 kocht Paul Fireman uit de Verenigde Staten in het kader van een internationale bedrijfsshow de verkooprechten voor Reebok modellen voor heel Noord-Amerika. Korte tijd later bracht hij tegelijkertijd drie nieuwe hardloopschoenen op de Noord-Amerikaanse markt, die allemaal goed verkochten. Toch kwam Fireman in financiële problemen, zodat de Pentland Group Reebok in 1981 voor slechts 75.000 Dollar overnam. In slechts een paar jaar tijd bouwde de nieuwe eigenaar Reebok toen op tot een belangrijk sportmerk.

  Hommage aan Reeboks succes verhaal in de deccenia 1980 en 1990

  In de lijn van de Reebok Classic voegt het cultmerk al haar tijdloze klassiekers uit de voorgaande decennia samen; voornamelijk uit de decennia 1980 en 1990, de succesvolste periodes van Reebok. Want juist in deze decennia liet Reebok met zijn modellen de een na de ander van de concurrentie gewoonweg huiveren. Daarbij concentreerde de Amerikaanse sportartikelenproducent uit Canton in Massachusetts zich vooral op vier aspecten die ook nu nog in de Reebok Classic collectie alomtegenwoordig zijn. Aan de ene kant stond de steeds sterker wordende trend wat betreft meer beweging en fitness in het middelpunt. Aan de andere kant wijdde Reebok zich in meerdere mate aan de vormgeving van sportschoenen voor vrouwen, want het aantal vrouwen dat sportief actief was, steeg voortdurend. Bovendien wilde Reebok modellen ontwerpen, die het sportieve karakter met aspecten uit de straatcultuur en de vrijetijdskleding combineerden. Ook heeft de sportartikelenproducent zijn onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling geoptimaliseerd, waardoor Reebok eind jaren ‘80 de toen innovatieve Pomptechnologie invoerde, waarop later nog DMS en Hexalite volgden.

  Reebok Classic voor dames: Het model Freestyle staat voor Reeboks lifestyle tendens

  Voor veel furore zorgde het bedrijf in 1982. Reebok presenteerde met het model Freestyle voor het eerst een sportieve sneaker voor uitsluitend vrouwen. Hoewel er door velen om werd gelachen, ontwikkelde de Freestyle zich uiteindelijk tot de meest verkochte sportschoen resp. sneaker van de hele Reebok geschiedenis. Bovendien werd deze schoen steeds in verband gebracht met de opkomst van aerobics, omdat veel vrouwen juist door dit model met aerobics zijn begonnen. Handelsmerk van het Freestyle model werden vooral de felle kleuren en de multifunctionaliteit. Want de schoen wordt niet alleen bepaald door zijn sportieve karakter. Veel meer nog maakte hij de dames enthousiast als lifestyle schoen. Hij werd zogezegd een cultusobject. Natuurlijk is de Freestyle in de vintage versie nu ook als Reebok Classic voor dames verkrijgbaar.

  Talloze grootheden uit de muziekindustrie doen zaken met Reebok

  Reebok richtte zich juist in de jaren ‘80 en ‘90 op vrouwelijke charme en girlpower. Het label werkte bijvoorbeeld samen met Venus Williams en later ook met Alicia Keys. Maar daarmee hield het nog niet op. Sinds het einde van de jaren ‘80 staan op de lijst van zakenpartners talloze muzikale grootheden, zoals bijvoorbeeld Kendrick Lamar, Jay-Z, 50 Cent, Kid Ink en ook Travis Scott. Met Swizz Beatz werkt er zelfs een hip-hop-producent als creative director voor Reebok. Niet in de laatste plaats door de invloed van dit grote aantal prominenten ontwikkelde Reebok zich in de loop der jaren steeds meer tot een sportlabel met streetstyle karakter. Kijk maar eens bij ons rond. We hebben in het kader van de Lifestyle Reebok Classic voor dames hele coole en nonchalante retrodesigns voor jou, die bijzonder charmant zijn en een een hele bijzondere uitstraling hebben.

  Reebok Classic: Het lifestyle karakter is overduidelijk aanwezig

  Vooral de Reebok Classic Leather modellen zullen meteen je oog strelen. Want de legendarische sportschoen is bijzonder charmant en doet denken aan grote sportgebeurtenissen waarbij atleten deze schoenen hebben gedragen. Bij ons vind je deze schoenlegende in retro look in verschillende uitvoeringen. Of het nu Tough China, Ripple, Metallic, Marple, Nylon X Face, Diamond of bijvoorbeeld Kendrick Lamar is: je kunt kiezen tussen verschillende designs en allerlei kleurencombinaties. Zo zul je vast en zeker jouw favoriete sneaker in ons uitgebreide assortiment van de serie Reebok Classic voor dames en heren kunnen vinden.

  LAAD MEER