• ORDERS BOVEN € 50 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

  // ORDERS BOVEN € 50 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING! //
  Home
  Merk adidas x
  Min. €
  Max. €

  Adidas, kleding en schoenen voor sport en lifestyle  Het merk adidas is wereldbekend voor zijn hoogwaardige en modieuze kleding- en schoenencollecties. Het heeft vele beroemde collecties, die in samenwerking met beroemde personen zoals Madonna, Kanye West, Rita Ora, Stella McCartney, Pharrell Williams en vele anderen ontwikkeld werden.
  Lees meer

  Wat niet veel mensen weten, is dat het sport- en lifestyle-merk adidas in een klein Beiers stadje opgericht werd en daar nog steeds haar hoofdzetel heeft. Daar werd de oprichter van adidas Adolf „Adi“ Dassler in 1900 geboren, en daar bracht hij zijn hele leven door. Toen Adi na de Eerste Wereldoorlog teruggekeerd was, besloot hij, samen met zijn broer Rudolf zijn eigen schoenenfabriek te openen: zo werd adidas in 1924 opgericht. Het doel van de beide broers was eersteklas sportschoenen voor atleten te creëren, vooral voetbalschoenen met de Original Metall-spikes. Hun modellen waren enorm succesvol en maakten een grote sprong, toen ze olympische atleten bij de Olympische Spelen in Amsterdam 1928 gesponsord hadden. Acht jaar later, bij de Olympische Spelen in Berlijn 1936, was adidas de eerste sponsor, die een Afro-Amerikaanse atleet sponsorde, gezien hij Jesse Owens van sportschoenen voorzag. Owens buitengewone prestatie (4 gouden medailles!) droeg verder bij tot de populariteit van adidas als producent van loopschoenen.

  In 1949 besloot Adi de firma te verlaten, om zijn eigen persoonlijke project uit te voeren; de firma zoals we die vandaag als adidas kennen. De naam komt uit een combinatie van Adolfs bijnaam „Adi“ en het eerste deel van zijn achternaam „Dassler“, hoewel sommigen geloven, dat adidas een acroniem is voor All Day I Dream About Sports (Ik droom iedere dag van sport). Toen hij adidas oprichtte, registreerde Adi ook het driestrepige logo. De rest is geschiedenis: van loopschoenen, via voetbalschoenen tot kleding bracht adidas het ene succes na het andere aaneen. Vooral in het voetbal is het de firma adidas gelukt, innovatieve voetbaluitrustingen voor de belangrijkste voetbalclubs en nationale elftallen wereldwijd te creëren en ter beschikking te stellen.

  Adidas voerde zowel bij voetbalschoenen als ook ballen designinnovaties door, waarmee het bedrijf producten maakt, die beter werkten en meer ergonomisch waren en beter presteerden. In het tennis is adidas beroemd door de sponsoring van de US-tennisser Stan Smith in de jaren zestig, wiens samenwerking met het merk adidas de legendarische Stan Smith schoen voorbracht, die vandaag niet meer voor tennis staat, maar nog steeds vanwege zijn tijdloze retro-looks geliefd is.

  Het merk adidas is in drie verschillende productgroepen opgedeeld, ieder met een verschillend doel en voor verschillende doelgroepen. Adidas Performance, schoenen en kleding, die voor professionele atleten ontwikkeld worden; Adidas Originals, voor lifestyle-schoenen en kleding, die de tijdloze klassieke stijl van het merk trouw blijven; Style Essentials, die sterker op mode focussen en de productlijn Y-3 uit de samenwerking met de designer Yohji Yamamoto bevatten.
  Lees minder

  LAAD MEER