• ORDERS BOVEN € 30 HEBBEN ALTIJD GRATIS STANDAARD LEVERING!
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • 100% tevredenheidsgarantie (binnen 28 dagen retourneren)

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor orders boven de €30!
  Home
  Merk Jordan x Model retro x
  Min. €
  Max. €

  Jordan Retro - een sportieve symbiose van cult, style en coolness


  Legendarisch, cultisch, stijlvol en eenvoudigweg gewoon cool - de Air Jordan modellen zijn meer dan gewone basketbalschoenen. De eerste versie van de schoen veroorzaakte al een ware hype. De talrijke varianten van de Air Jordan modellen spraken niet enkel de basketbalscene aan; ook de hiphoppers, de breakdancers of bijvoorbeeld ook de skateboarders waren verrukt door de AJ’s. De schoenen waren zo begeerd, dat Nike met Jordan Brand zelfs een dochtermerk oprichtte, dat zich uitsluitend met de AJ’s bezighoudt. Met de Jordan Retro modellen heeft het bedrijf een expliciete serie boven de doopvont gehouden, die internationaal aanspraak maakt. Net de modellen Jordan Retro 3 of ook Jordan Retro 12 zorgden daarbij al voor hysterie onder de sneakerfans ...


  Lees meer
  Jordan Retro 3 - de lievelingsschoen van Michael Jordan

  Net de Jordan Retro 3 wordt daarbij als een zeer bijzonder model binnen de Jordan Retro serie gevierd. Per slot van rekening werd de originele versie in 1988 in productie genomen om Michael Jordan expliciet voor zijn overwinning bij de Slam Dunk Contest te huldigen. Zo is ook de Jordan Retro 3 van het beroemde Jumpman-logo voorzien. Bovendien draag je met deze schoen een basketbalschoen die door Michael Jordan tot zijn officiële lievelingsschoen verklaard werd. De basketballegende droeg de eerste variant van dit model bijvoorbeeld bij de Dunk Championships en gelijkaardige events. Geen wonder dat de hype onbeschrijflijk was, toen in 2007 de Jordan Retro 3 in twee verschillende kleurencombinaties op de markt kwam.

  Van de Jordan Retro 3 direct tot de internationale verkoopshit Jordan Retro 4

  Ook nostalgische mensen komen bij deze retrovariant vol aan hun trekken. 2009 werd de basketbalschoen namelijk in de legendarische True Blue Colorway uitgegeven. Slechts twee jaar later veroverde deze versie dan ook stormenderhand de harten van de Star Wars Fans. Aanleiding was een lasergravure op de zool van de Jordan Retro en het zwarte design met de ingewerkte gouden naden. Slechts 3.000 stuks werden van dit model vervaardigd. De internationale doorbraak werd veroorzaakt door de Air Jordan 4 en de latere versie Jordan Retro 4. De door designicoon Tinker Hatfield ontwikkelde originele versie van dit model was daarbij al eerder door regisseur Spike Lee in zijn film "Do the right thing" gethematiseerd. Laatstelijk verwerd de Jordan Retro 4 dan ook - niet in de laatste plaats door de ontstane hypes zoals nieuwe design-features - in veel landen tot de absolute verkoopshit. Kranten berichtten toen dat de mensen eenvoudigweg gek werden, om de in 1999 geopenbaarde Jordan Retro 4 op de kop te tikken.

  Jordan Retro 4 - een hommage aan een succesvolle tijd

  Bovendien zorgde Michael Jordan hoogstpersoonlijk voor de succesvolle uitverkoop van de Jordan Retro 4. Met de originele versie aan de voeten haalde hij meteen meerdere Scoring Titles binnen; bovendien werd de toenmalige basketbal-superstar in deze tijd zowel voor het All-Star-Game en de All-Defense als ook voor het First Team NBA genomineerd. Bovendien behaalde Jordan zijn beroemde korf (The Shot) in de Playoff tegen de Cleveland Caveliers in 1989 met ook de originele versies aan zijn voeten. Het overeenkomstige Retro-model geniet sindsdien een legendarische status. Natuurlijk hebben ook wij sindsdien de stijlvolle en cultische Jordan Retro 4 in verschillende kleurencombinaties in ons portfolio geïntegreerd. Per slot van rekening vertegenwoordigt deze modelvariant precies de deugden die Michael "Air" Jordan als Basketbalspeler onsterfelijk gemaakt hebben – voor een steile gang omhoog, voor een onweerstaanbare vlucht omhoog, voor discipline en doorzettingsvermogen.

  Jordan Retro 9 doet denken aan Jordans tijd als baseball-speler

  Evengoed verkrijgbaar in onze shop is de Jordan Retro 9, de nieuwe uitgave van de Air Jordan 9. Ook dit model heeft een hoge cultfactor. De designers hebben de Jordan Retro 9 namelijk als herinnering aan oktober 1993 - Jordans eerste terugkomst als basketbalspeler - geopenbaard. Het design van de Jordan Retro 9 oriënteert zich daarbij op het uiterlijk van de noppenschoen, die Michael Jordan na zijn terugkeer uit de basketbalscene als korttijdige basebalprof in de Minor League droeg. Daarbij beschikt de Jordan Retro 9, net zoals de Jordan Retro 10 of ook de Jordan Retro 12, over een ingewerkte neoprensok. Die zorgt ervoor dat een speler meer houvast in de Jordan Retro 9 vindt. Bovendien zijn bij de Jordan Retro 9 modellen verschillende schrifttekens en symbolen direct op de zolen gegraveerd. Ineens viermaal werd de schoen, die van 1993 tot 1994 verkrijgbaar was, als Jorden Retro opnieuw in productie genomen (2002, 2008, 2010 en 2012).

  Jordan Retro 10 is quasi de basis voor een nieuw tijdperk

  Maar ook de Jordan Retro varianten Jordan Retro 10 en Jordan Retro 12 presenteren zich – vooral gezien vanuit het design - optisch aantrekkelijk en opvallend. Zo bestaat de Jordan Retro 12 meteen in meer dan acht verschillende kleuren. Bovendien heeft de Jordan Retro 10 een extreem lichte phylon-zool. De Jordan Retro 10 modellen zijn quasi de basis voor een nieuw tijdperk van de Jordan Retro serie. Want aan de ene kant lieten de designers features uit de modellen Jordan Retro 3, 5 en 6 in het design van de Jordan Retro 10 binnenkomen en aan de andere kant werden onder de zool de jaartallen van Jordans successen gegraveerd. Bovendien is de Jordan Retro 10 variant het eerste Jordan Retro model, dat ten opzichte van het design van de originele versie niet persoonlijk door Michael Jordan gezegend. Daartegenover is de Jordan Retro 12 door de Japanse vlag sprekend geïnspireerd; de kleuren wit en rood overheersen en bovendien is de schoen met een golvend leer-upper uitgerust. Of je nu kiest voor Jordan Retro 12 of een ander model: laat je door ons leuke assortiment overtuigen en inspireren. Zo vind je gemakkelijk en snel je persoonlijke Jordan sneaker in retro-look.

  Lees minder