• GRATIS VERZENDING VOOR BESTELLINGEN VANAF €29,99
  • Word lid van FLX, ons nieuwe membership, en spaar XPoints bij iedere aankoop
  • Retourneren in een van onze winkel of laten ophalen
  • Nu verzending binnen 2-5 dagen. Verlengde retourtermijn van 60 dagen voor alles

  Selecteer je land

  Om uw bestelling correct te kunnen verwerken, is het belangrijk dat u het land kiest waarnaar u wilt dat we de bestelling verzenden, vóór u begint te shoppen.
  To be able to correctly process your order, it's important that you choose the country you want your order to be shipped to before starting your shopping.

   GRATIS verzending voor alle FLX members en orders vanaf €29,99
  Vermijd de drukte, nu verzending binnen 2-5 dagen. Verlengde retourtermijn tot 60 dagen. Meer Informatie
  Home
  Merk New Era x
  Min. €
  Max. €

  New Era Caps – van klassieke basebalcap tot stylish trendsetter


  Sportief. stylish. cult. legendarisch. De lijst met superlatieven is lang. De caps van New Era hebben zonder twijfel een uitstekende reputatie. In veel scenes zijn de caps intussen als boegbeeld ingeburgerd. Tot vandaag is het merk op het gebied van caps de wereldleider en fungeert bovendien ook als trendsetter. Niet alleen jongeren dragen deze speciale hoofddeksels, maar ook ouderen en de sterren van deze wereld versieren hun hoofd met dergelijke caps.


  Lees meer
  De zegetocht van de New Era Caps begint al in 1920

  Het cap-merk New Era is een oer-Amerikaans product, maar wel met Duitse roots. Het bedrijf werd in 1920 door Erhardt Koch opgericht. De Duitse immigrant was voordien als producent van klassieke hoeden in verschillende bedrijven werkzaam, voordat hij zelfstandig producent werd. Met zijn nieuwe label verwerkelijkte hij zijn jaarlijks groeiende bedrijfsplan, waarmee hij zich in sportcaps ging specialiseren. Meteen het eerste model zorgde ook direct voor veel furore. Zo voorzag het net opgerichte bedrijf nog in het oprichtingsjaar meerdere regionaal belangrijke basebalteams van een klassieke witte cap. In het jaar 1934 zetten de caps de eerste stap naar de Major League Baseball. Hetwaren de Cleveland Indians, die als eerste club uit de MLB de New Era Caps opzetten. Dat was quasi het startschot voor een buitengewone opkomst van het capmerk; de weg leidde voortaan steeds omhoog. Steeds meer teams liepen met deze caps rond, waarbij vooral de toenmalig zeer goede productiekwaliteit van de caps geprezen werd. Vandaag de dag fungeert het in 1920 opgerichte bedrijf als enige producent van caps voor alle MLB-teams.

  Een legende tussen de caps - de 59Fifty-Cap

  Het jaartal 1954 heeft een bijzondere betekenis. Want met de 59Fifty-Cap werd precies in dat jaar voor de eerste keer een model in de MLB geïntroduceerd, dat vandaag synoniem is voor de Fitted Cap. En precies die naam is onlosmakelijk verbonden met het merk New Era. De 59Fifty-Cap is in de loop der jaren van een gerenommeerd kledingstuk voor profsporters tot een duidelijk cultobject opgewaardeerd. Vooral in de hiphop- en rapcultuur hoort deze cap er helemaal bij; deze is gewoon deel van de cultuur. Jan Delay, Ice Cube, Pharrell Wiliams, Jay Z en ook Snoop Dog – ze zijn allemaal trotse bezitter van New Era Caps; het liefst met een logo van hun lievelingsclub uit de MLB, NFL of de NBA. Caps met de logo’s van de Los Angeles Lakers, de San Francisco 49ers, de Dallas Mavericks of de Chicago White Sox, deze hoofddeksels zijn echte streetwear.

  New Era Caps modellen hebben een individueel karakter

  Maar niet alleen de 59Fifty-Cap is een echte verkoophit geworden, ook andere modellen zijn bij sporters, rappers, skaters of gewoon mutsliefhebbers populair en begeerd. MC Fitti heeft zich als grote fan van de Snapbacks geout; dat zijn in grootte verstelbare modelvarianten. Het merk biedt daarbij intussen een breed gamma caps met een eigen ontwerp. Unieke snit, vormgeving en gebruikte materialen geven ieder model een volledig persoonlijke toets. Bijvoorbeeld vormgegeven als Fitted Cap, als Trucker Cap, als Flex-Fit, als freaky Marvel-Edition, als New Era Snapbacks of ook als klassieke Baseball Cap, heeft dit merk voor de meest uiteenlopende smaken goede alternatieven in het portfolio. Daarvan kun jij je in onze shop overtuigen. Zo vind je bij ons klassieke New Era Snapbacks in het unieke ontwerp en een altijd autarkische vormgeving met de logo’s van de New York Yankees, van de Oakland Raiders of van de Los Angeles Dodgers. Of wil je het anders? Dan zijn de 9Fifty Superman Snapback Cap, die 39Thirty New York Yankees Digi Camo Diamond Era Stretch Fit Kappe of de New York Yankees Tropical Snapback Cap een goed alternatief voor jou. Er is dus voor iedere Outfit en iedere smaak de juiste cap in onze shop.

  New Era heeft ook voor de koude dagen de juiste mutsen

  Als je op onze site surft, vind je naast je favoriete model zonder twijfel ook nog een of andere variant die je aanspreekt. Hoog in het vaandel staan namelijk ook de New Era Hats, die als markante Beanies aangeboden worden. Hierbij gaat het om een gestrikte variant, die als muts meestal een teamlogo aan de voorkant heeft. De uit zacht en aanpasbaar materiaal bestaande mutsen zijn daarbij in de winter of in de koude maanden zeer geliefd. New Era Hats zoals deze hebben een uitstekende reputatie. Niet voor niets werden deze mutsen net zoals de caps in de modebranche als het perfecte accessoire voor een stylish en urban outfit aangeprezen. Welke je ook wilt van de New Era Hats, zoals de NY Striped Team Hat, de nu al legendarische 59Fifty Fitted Cap, 49Forty, 39Thirty, 29Twenty of de 9Fifty Snapback Cap - New Era is als merk een echte trendsetter geworden.

  Lees minder

  LAAD MEER