Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Jimmy Rogers Comic Book

Jimmy Rogers Comic Book

Eerbetoon aan Jimmy Rogers - Laat je grootsheid zien

Jimmy Rogers was de definitie van grootsheid. De oprichter van de Brixton Topcats, een coach voor zijn spelers, en een held voor zijn gemeenschap. Jimmy was het allemaal, omdat hij geloofde in het onbeperkte potentieel in iedereen. Bovendien wist hij dat dankzij discipline dit potentieel voor iedereen zichtbaar kon worden, vooral door basketbal.

Zijn toewijding en visie deden de Brixton Topcats uitgroeien tot een succesvolle club die tot op vandaag helden maakt. Want uiteindelijk weten ze dat we allemaal helden zijn. Dat was Jimmy's gave. Zijn grootsheid.

Om zijn nalatenschap te herdenken en Jimmy's Jam, een basketbaldag ter ere van hem, te vieren, werkten we samen met Urbanime, de Brixton Topcats, en Brixton Street Wear . Zo brengen we Jimmy' s verhaal en missie tot leven voor de volgende generatie Topcats. En ook daarbuiten inspireren we mensen om hun eigen grootsheid te vinden, door de aandacht te trekken op een club die helden maakt, omdat ze helden zijn.

Urbanime, een culturele organisatie die de kracht van comic storytelling & comic-ervaringen gebruikt om publiek van kleur te empoweren, was een geweldige partner om Jimmy's verhaal en zijn invloed op de Topcats en hun toekomst in de schijnwerpers te zetten.

In een speciale uitgave van Urbanime's 'Mixtape', een cultureel magazine vol stripkunst en diepgaande verhalen over culturele trends, aangelegenheden en thema's, konden we de rijke geschiedenis van de Topcats en de Britse basketbalcultuur verkennen door middel van redactionele artikelen, interviews en originele stripverhalen.

Jimmy Rogers Comic Book Cover

Meer specifiek gaat Urbanime's Special Edition Brixton Topcats Mixtape dieper in op de toewijding van de club aan de sport, de liefde die we allemaal delen voor basketbal, en het vermogen van deze sport om onze innerlijke superkrachten te ontsluiten; of het nu een dokter, advocaat, atleet, vriend, buurman, of geliefde is die het leven verbetert van iedereen die hij of zij tegenkomt.

Om deze speciale editie van Mixtape op de rails te zetten, werkte Urbanime samen met Mayward Martindale, een sportjournalist en basketbalfanaat uit Brixton, als gastredacteur van het magazine. 

Mayward ging meteen aan de slag en interviewde huidige en voormalige spelers van de Topcats. Hij ontdekte ongelooflijke verhalen, zoals dat van Jimmy's zoon en Topcats-voorzitter Richard Thomas. Zijn favoriete momenten met Jimmy zouden de basis vormen voor een originele comic over Jimmy en zijn passie voor basketbal.

  • Jimmy Rogers Comic Art
  • Hype Art
  • Streetware
  • Topcats

Mayward en Urbanime gingen nog een stap verder door de ex-Topcatspelers in de spotlights te zetten als de helden die ze werkelijk zijn. Door de lens van de fantasierijke comic art werden ze uitgerust met krachten en vaardigheden die hen zo uniek maken. 

Daarnaast hebben Brixton Street Wear en Urbanime de handen ineengeslagen om Jimmy's slogan, 'Drive the Body', tot leven te brengen met een limited edition, comic-geïllustreerd shirt dat te koop is bij Foot Locker in Brixton.

In het laatste luik van de activiteiten om het verhaal van de Topcats in de kijker te zetten, toverden we de Foot Locker in Brixton om tot een buurtwinkel, compleet met draairekken. Speciaal voor deze dag waren we volop aanwezig in de sociale media, om het idee 'Topcats maken helden omdat ze helden zijn' nog meer in de verf te zetten.

Het doel van deze samenwerking was uiteindelijk om de Topcats in het zonnetje te zetten. Hun inzet om talent te omarmen en het Britse basketbal te laten groeien, is een ongelooflijk verhaal. Dribbel na dribbel, lay-up na lay-up, vrije worp na vrije worp.