Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Viale Lazio Court

Het onlangs gerenoveerde basketbalveld in de Viale Lazio in Milaan is het tweede van drie basketbalvelden die deze zomer in Europa gerenoveerd zullen worden, met als doel het lokale basketbal in heel Europa een stevige impuls te geven.

Het onlangs gerestaureerde basketbalveld van Milaan zal een nieuwe identiteit geven aan deze diverse, creatieve en moderne wijk van de stad. Het ontwerp van het veld is van de hand van de lokale kunstenaar Davide Barco en refereert aan de beroemde witmarmeren kathedraal van Milaan. Hoewel er veel straatbasketbalvelden in het belangrijkste deel van de stad zijn en honderden in de wijdere omgeving, zijn er slechts een paar in het centrum. Met die gedachte in het achterhoofd koos Foot Locker de Viale Lazio als locatie voor het nieuwe basketbalveld vanwege de nabijgelegen ‘porte‘ en omdat het om een van de belangrijkste ‘viali' van de stad gaat. 

"Ik ben dolenthousiast over dit project. Ik haalde mijn inspiratie uit de gedachte ‘Hoe gek en waanzinnig zou het zijn om te kunnen basketballen in de kathedraal van Milaan?’ Het veld is geïnspireerd op de witmarmeren tegels van de begane grond van de kathedraal, met een twist van rood en blauw om een link te leggen met de hoofdkleuren van de NBA. Op deze manier hebben we een heuse kathedraal van het basketbal in Milaan, met een vloer die rechtstreeks geïnspireerd is op de belangrijkste geschiedenis van de stad." Davide Barco, de ontwerper van het basketbalveld. 

Foot Locker streeft ernaar het basketbal in Milaan te stimuleren en heeft daarom de handen ineengeslagen met Da Move Crew. Deze vereniging werd in 2000 opgericht om het basketbal op alle niveaus te promoten: zowel freestyle en streetbasketbal als georganiseerde verenigingen. Da Move Crew zet zich in voor sociale verandering en gebruikt sport en entertainment om mensen samen te brengen. Foot Locker is een samenwerking aangegaan met Da Move Crew om de basketbalsport te stimuleren door middel van een nieuwe digitale coachingsoplossing, door apparatuur voor workshops aan te bieden en te zorgen voor een beter digitaal platform zodat de sport verder kan groeien, niet alleen in Milaan, maar in heel Italië.

“De afgelopen 20 jaar hebben we vol trots een bijdrage geleverd aan vele topclubs, bedrijven, evenementen, shirts en uniformen, maar vandaag is anders, want nu begint er een nieuw tijdperk ... We voelen ons hetzelfde als toen maar zijn ons veel bewuster van onze rol. Voor dit nieuwe veld in Milaan werken we samen met Foot Locker. We voelen dat we op één lijn zitten: we hebben een gemeenschappelijk doel en zullen met RAISE THE GAME de sport daadwerkelijk naar een nieuw niveau tillen. Lorenzo Pinciroli, oprichter van Da Move Crew.

“Als onderdeel van ons streven om jongeren te inspireren en weerbaar te maken, blijft basketbal een langetermijnfocus voor datgene waar ons merk voor staat: een gemeenschap, inclusiviteit, hoop en emancipatie. We hebben de lokale basketbalachterban in Parijs en Barcelona al voorzien van de nodige middelen en de steun om op te bloeien. Met deze volgende stap in Milaan hopen we in heel Europa een bijdrage te kunnen leveren aan een sport en cultuur die de waarden van ons merk vertegenwoordigen." Susie Kuhn, SVP en GM bij Foot Locker Europe.

SHOP DE LOOK