Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Adidas Bambi Off the Court

DAMES IN HET BASKETBAL: BUITEN DE LIJNEN

Als het gaat om sporters, in dit geval basketbalspelers, bekijken we ze eigenlijk vooral op het veld. Heb je je ooit afgevraagd welke andere activiteiten ze misschien hebben? Hoe ziet hun dagelijkse leven eruit?

Carlotta States en Adee, twee basketballers, vertellen ons vandaag vanuit Parijs hoe een dag in het leven van een basketballer eruit ziet, op het veld en daarbuiten.

Adee woont in het19e arrondissement van Parijs. Om naar de training te gaan, neemt ze meestal het openbaar vervoer. Of een elektrische step, als het mooi weer is. Na de wedstrijd halen Adee en haar team wat te eten en blijven ze om de spelers van de volgende wedstrijd aan te moedigen. Anders ontmoet ze haar andere vrienden of gaat ze gewoon naar huis om samen met haar broers en zussen te eten en op de bank te ploffen voor haar favoriete tv-programma's. Adee begon met basketbal in de Jean Jaurès-sporthal. 'Het is echt mijn favoriete plek', vertelt ze ons. 'De meeste van mijn jeugdvrienden kende ik van deze sporthal.' Het Jemmapes-sportveldje (door Foot Locker opgeknapt) is ook een plek waar ze graag speelt vanwege de warme, familiaire sfeer.

Carlotta woont in de buurt van Parijs, in Alfortville, en ze gaat meestal met de auto naar de training. Als de wedstrijd voorbij is, gaat ze vaak samen met de spelers van haar team naar een restaurant. Daarna gaat ze naar huis, douchen, Netflixen en relaxen in een comfortabele outfit. Maar in de zomer wandelt Carlotta liever naar haar training. 'Het is leuk om langs het kanaal te lopen. Er zijn mensen en muziek, er is leven…', zegt ze.

Wonen in de modehoofdstad kan hun kledingkeuzes beïnvloeden. Carlotta houdt van casual, maar stijlvolle oversized looks. Als ze niet sport, draagt ze slippers en sokken om haar lichaam en voeten maximaal te ontspannen. Ze is vaak geïnspireerd door WNBA-spelers. Haar favoriete stukken zijn oversized, korte trainingspak-setjes. Ze gelooft dat het in 2022 heel normaal zal zijn dat meisjes meer mannelijke kleding dragen en andersom.

Adee is ook fan van de oversized stijl, zowel de moderne als vintage looks uit de jaren 90/2000. De straat en Instagram zijn haar belangrijkste inspiratiebronnen op het gebied van mode. In de weinige vrije tijd die ze over heeft, naast alle trainingen, ziet Adee er graag op haar best uit. Ze draagt graag eenvoudige maar stijlvolle outfits, zoals oversized jeans, een bijpassend jack en een paar sneakers.

Vandaag dragen Carlotta en Adee de adidas Bambi-collectie met adidas Forum-schoenen. Bekijk hun volledige outfits en meer uit de Bambi-collectie.

SHOP DE LOOK