Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Puma Sons of Jemmapes

Sons of Jemmapes x PUMA

Sons of Jemmapes is het verhaal van een lokale gemeenschap met een gemeenschappelijke passie: basketbal en alles wat daarbij komt kijken. In 2003 werd het basketbalveld aan de Quai de Jemmapes geopend. Sindsdien komen talloze liefhebbers er bijeen om te spelen of gewoon om met elkaar te praten. Dit bijzondere speelveld is representatief voor het Parijse straatbasketball. Elke Parijse basketballer kent het inmiddels.

Tot op de dag van vandaag is er niets veranderd. Rami, 18, komt elke dag naar het veld. Om te spelen of gewoon "om te zien hoe het met m'n vrienden gaat". Hij maakt deel uit van de nieuwe generatie basketballers die elke dag van de partij zijn en ervoor gaan. "We spreken ook buiten het veld af om naar restaurants te gaan, te shoppen, naar wedstrijden te kijken en zo", bevestigt Yannis, 22 jaar, die elke dag op het veld komt sinds het gerenoveerd is.

Voor de Sons of Jemmapes is het belangrijk dat hun werk van generatie op generatie wordt doorgegeven en authentiek blijft. De jonge nieuwkomers worden 'prospects' genoemd en worden gaandeweg in de gemeenschap opgenomen. Ze maken bijna de helft uit van de Sons of Jemmapes. De 60 mensen van deze gemeenschap staan altijd voor elkaar klaar, zijn solidair en zamelen geld in voor degenen die het moeilijk hebben.

Flo is een van de initiatiefnemers van deze gemeenschap. Hij speelt al 16 jaar op dit veld. Het is de "juiste instelling" die telt voor hem. Hoewel hij een gezin heeft en niet meer in de buurt woont, blijft hij erg gehecht aan deze gemeenschap en steekt hij er nog dagelijks tijd in. 

Samen met Yoane en andere leden draagt hij bij aan dit mooie avontuur door hun kennis door te geven aan de jongeren.. Ze delen natuurlijk de basketbalcultuur met elkaar maar ook 'de dingen des levens'. Verder organiseren ze ook steeds meer evenementen. Het doel is om er ten minste twee per maand te houden.

Al het nieuws vind je op https://www.instagram.com/sonsofjemmapes/

SHOP DE LOOK