Meteen doorgaan naar hoofdmenu

why I play

Waarom ik speel


Om de impact van onze campagne #RaiseTheGame te vergroten, zijn we een samenwerking gestart met basketbal-supervrouw Sali (@Sali_7), een echte basketballer die zich niet alleen dagelijks inzet voor liefdadigheidsorganisaties op het gebied van basketbal in Parijs, maar die ook regelmatig samenwerkt met Nike. Ze heeft zelfs haar eigen paar Jordan Kyrie 7's ontworpen! Wow.

Sali's vermogen om jonge spelers te begeleiden en te inspireren, maakt haar een waar Foot Locker-familielid. Lees verder om te lezen hoe onze prachtige sport de levens van haar teamgenoten Aby, Aminata en Mawatta heeft gevormd.

Aminata


"Ik ben Aminata Traore. Ik ben 25 jaar. Ik speel al meer dan tien jaar clubbasketbal. Dit heeft me geholpen om door de jaren heen enorm op te bloeien. In zoveel competities spelen heeft een geweldig en motiverend effect op mijn studie gehad. Door het winnen van toernooien heb ik mijn zelfvertrouwen opgebouwd en heb ik ook geleerd hoe ik mijn vastberadenheid op het veld kan toepassen op mijn werk om zo ook in mijn studie te slagen."

Aby


"Ik ben 22 en ik ben in het 18e arrondissement geboren. Ik speel nu vijf jaar. Basketbal heeft mijn leven veranderd! Het heeft me geholpen een hele nieuwe wereld van vriendinnen te ontdekken. Het is leuk om mensen te ontmoeten met zoveel verschillende achtergronden, velen die ik waarschijnlijk eerst nooit had gesproken, maar die nu op de een of andere manier een groot aandeel hebben gehad in hoe ik mijn leven leidt. Daarom wil ik mijn passie delen en de liefde doorgeven aan jongere spelers."

Mawatta


"Basketbal heeft een positieve invloed op mij gehad, omdat het me geholpen heeft belangrijke waardes zoals delen, bescheidenheid en begrip op de eerste plaats te zetten. Door het spel heb ik mezelf overtroffen, waardoor ik anders kijk naar wat ik denk dat ik kan bereiken. Er kan bijvoorbeeld een gebrek aan eerlijkheid zijn in het basketbal, met name als het gaat om de ontwikkeling van spelers. Maar ik blijf doorspelen omdat ik weet dat zolang ik bij de sport blijf, ik mijn doelen kan behalen door zelf iets te doen aan wat fout is."

BEKIJK DE LOOKS