Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Summer Sports

Summer of Sports


Bij Foot Locker willen we met Raise the Game het spel oprecht verbeteren voor basketballers en gemeenschappen in heel Europa. We hebben geïnvesteerd in spelers, coaches en organisaties die de sport vooruit helpen. Daarbij werken we nauw samen om hun inspanningen te versterken en investeren we in de straatvelden die zij hun "thuis" noemen.

In Barcelona en Parijs hebben we plekken gecreëerd waar de leden van de basketbalgemeenschap elkaar kunnen treffen op hun eigen basketbalveld met geheel unieke identiteit.

In Parijs is het 10e arrondissement het hart van de basketbalscene van de straat. Samen met de lokale kunstenaar Etienne Bardelli kreeg het Balti Zone-veld een make-over die geïnspireerd is door openbare kunstsculpturen uit Bardelli's buurt. 

Het resultaat is een opvallend, asymmetrisch rood-zwart-patroon op het asfalt van het veld, maar niet alleen het uiterlijk van het veld is aangepast. Er zijn nieuwe markeringen aangebracht en nieuwe hoepels, compleet met Perspex-backboards, verende randen en stevige palen die lang meegaan.

Om de lancering van het basketbalveld te vieren, werkten we samen met Sons of Jemmapes, een groep van lokale spelers en coaches die de basis vormen van de basketbalgemeenschap in de omgeving van de Balti Zone, om een evenement te bieden waar meer dan 100 mensen aan mee hebben gedaan. Het publiek was levendig en gevarieerd, in hun eigen woorden “het maakt niet uit of je 7 of 77 bent, of je nu uit Parijs komt of geen woord Frans spreekt. Je bent altijd welkom om met de Sons te basketballen in de Balti Zone”.

Ondertussen was in Barcelona het basketbalveld Parc del Poblenou, wat aan het strand ligt te midden van verschillende gemeenschappen, wel toe aan een beetje onderhoud. De samenwerking met kunstenaar Jotaerre heeft geleid tot een van de meest in het oog springende speelvelden van heel Spanje. De inspiratie werd geput uit het gevoel om een hele dag met vrienden ballen door het net te gooien, van zonsopgang tot zonsondergang. Alle kleuren van de lucht van Barcelona komen terug op de backboards van de baskets.

Om de voltooiing van het basketbalveld te vieren, heeft Streetball Barcelona Saints (SBS) een vijf weken durend programma van basketbalworkshops en activiteiten buiten het veld samengesteld. Polliro, een freestyler, toonde zijn vaardigheden, straatartiest Laia produceerde live een muurschildering, Paula, een sneakerartiest, maakte gepersonaliseerde schoenen voor de deelnemers, en Marc Garcia, Guillem Sanchez en Marc Jover toonden hun dribbelvermogen tijdens een denkwaardige dunkwedstrijd.

We kijken ernaar uit om de komende jaren meer lokale straatbasketbalvelden te ondersteunen. Omdat dit niet alleen maar speelvelden zijn, maar gemeenschappen. 

Raise The Game.  

SHOP DE LOOK