Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Air Max Day 2021

Air Max Day

Elke Air Max heeft een eigen verhaal. De tijd is rijp om het jouwe te vinden.


Op 26 maart wordt de Air Max-familie 34 jaar. Het begon allemaal in 1987 met de Air Max 1. De Air Max 1, ontworpen door de legendarische sneakerontwerper Tinker Hatfield, was het eerste model dat de Air-technologie van het merk liet zien met een zichtbaar venster in de zool.

Die revolutionaire ontwerpfunctie was het begin van drie decennia aan prestaties en mode-innovaties. Met de honderden Air Max-sneakers die tot nu toe zijn uitgebracht, is dit misschien wel Nike's meest succesvolle schoenenlijn.

Of het nu gaat om nieuwe designelementen of volledig nieuwe modellen, de Air Max-collectie verlegt al lang de grenzen van innovatie. Natuurlijk mag je iets nieuws verwachten op Air Max Day. Dit jaar is het de beurt aan de Nike Air VaporMax Evo, die een eerbetoon brengt aan de meest onderscheidende elementen van 7 Air Max-iconen, namelijk de Air Max 90, 93, 96, Plus, Tuned 99, Solas en 180+. Ja, dat klopt: allemaal in één schoen.

Om Air Max Day en de lancering van de Air VaporMax Evo te vieren, werken we samen met de Franse textielkunstenaar Delphine Dénéréaz, die de traditionele weefpraktijk heeft vernieuwd door hem te combineren met sterke verwijzingen naar pop- en straatcultuur. We vroegen textielkunstenaar Delphine Dénéréaz om het ontwerpproces achter de Nike Air VaporMax Evo over te nemen en een kunstwerk te creëren waarin de verschillende invloeden zijn verwerkt.

Naast Delphine zal onze Striper Yann te zien zijn in een virtueel interview dat zich focust op de Evo en waarbij parallellen worden getrokken tussen de twee creatieve reizen.

Bekijk De Collectie


Elke Air Max is niet zomaar een schoen - het is een prachtige samensmelting van creatieve en innovatieve krachten. Het is tijd om jezelf te laten inspireren en diezelfde energie in je leven te brengen. Bekijk onze collectie met de Nike VaporMax Evo en andere iconische modellen zoals Flyknit en Nike Air Max Vapormax 2020 in de hoofdrol. Kies je muze en laat je verhaal beginnen.