Meteen doorgaan naar hoofdmenu

Street Art

Gekleed in Streetart 


Bereid je voor op nooit eerder geziene kunst. Dit seizoen eren we met onze nieuwe Lente 21-campagne Wear More Art de straatkunst en tatoekunst uit heel Europa. Ter gelegenheid van onze eerste lancering werkten we samen met Italiaanse straatkunstenaar Rediet Longo, ook wel bekend als RED. We nodigden hem uit om de campagne te illustreren met een serie sneaker-illustraties voor de collectie.

RED liet zich voor het creëren van zijn kunstwerk voor de campagne inspireren door de stedelijke wereld van Milaan en zei: "Combo-sneakers en straten zijn een deel van mijn dagelijks leven. 'Sneakers geïnspireerd door kunst' en 'kunst geïnspireerd door sneakers' zijn mijn persoonlijke uitgangspunten wanneer ik bepaal wat ik draag. Niets kan mij gelukkiger maken dan samenwerken met Foot Locker. Comfort is belangrijk voor wat betreft sneakers en ik denk altijd aan de concepten van Foot Locker 'WEAR MORE ART' en 'SAVE THE YOUTH' wanneer ik samenwerkingen en kunstprojecten maak."  

RED heeft ook een muurschildering in Milaan gemaakt om de eenheid van de etnisch diverse jeugd van de stad weer te geven. De Italiaanse kunstenaar organiseerde samen met de liefdadigheidsorganisatie 'Paint the Future' een creatieve workshop, waarbij hij de kinderen van Milaan vroeg om hun gedachten, ideeën en creatieve visie mee te nemen naar de sessie.

We nodigen je uit om creativiteit en de vrijheid van zelfexpressie met ons te vieren. Nu we het daar over hebben, we willen je graag Zoie Kasper voorstellen. Ze is een recruiter op ons hoofdkantoor van Foot Locker Europe. Fotografie is een van haar passies en daarom hebben we haar gevraagd om deel te nemen aan deze campagne als een van de fotografen op de set. In haar vrije tijd wandelt ze graag door de stad met haar camera en kijkt ze graag naar allerlei streetart en muurschilderingen. We zijn heel blij dat ze met ons meedoet aan deze campagne.

Klaar voor inspiratie? Ontdek hieronder onze collectie en duik in de creatieve wereld van hedendaagse streetart! 

Bekijken de collectie