Meteen doorgaan naar hoofdmenu

adidas originals chile 20

Ga voor je vrijheid

De adidas Originals Chile is net aangekomen bij Foot Locker. Dit legendarische trainingspak dat in de straten is ontstaan, is van een geheel eigen klasse. Het is veel meer dan alleen een coole look – het is een symbool van vrijheid en zelfexpressie, van de kracht om je eigen stijl en regels te creëren.

De adidas Originals Chile-collectie werd voor het eerst uitgebracht in 1962 tijdens het zevende FIFA-wereldkampioenschap in Chili, het land die de collectie zijn naam gaf. De collectie werd onmiddellijk enorm populair en bleef dat ook – zozeer zelfs dat er een nieuwe editie werd ontworpen om aan de veranderende eisen van vandaag te voldoen. De Chile 20-collectie neemt alle kenmerken van de klassieke stijlen over en levert betere prestaties dankzij de weerbestendige stof met wetlook en de warme, zacht geborstelde voering. De 3 strepen op de mouwen zijn er in opvallend groene, rode en gele kleuren en sporen je aan om je individuele vrijheid te vinden en te omarmen.

Ter gelegenheid van de release van de nieuwe adidas Originals Chile-kledinglijn hebben we Stripers uit heel Europa uitgenodigd om hun favoriete Chileense look te laten zien en een vraag te beantwoorden die de basis is van deze vrijzinnige kledinglijn: “Hoe vind jij je vrijheid in deze tijden?”. We leven in een ongekende en ongebruikelijke periode in de geschiedenis en dat is een uitdaging voor ons basisidee van vrijheid. Maar vrijheid zit binnenin ons – ieder van ons voelt het op zijn eigen manier. En jij, hoe vind jij je vrijheid?

Dit is wat onze Stripers erover te zeggen hebben.

Jumoke (VK)

Voor Jumoke is lezen een manier om een paar uur aan de realiteit te ontsnappen en ondergedompeld te raken in een alternatief leven. Als je leest, is je verbeelding vrij om een hele nieuwe wereld creëren.

 • Jelle (NL)

  Jelle vindt zijn vrijheid in beweging. Wandelen in de natuur, tegen een bal schoppen en buiten sporten, zijn allemaal manieren om je geest en lichaam weer met elkaar te verbinden.

 • Brian (DE)

  Voor Brian is vrijheid het zelfstandig plannen van zijn dag en ervoor kiezen om zijn extra tijd te besteden aan dingen waar hij van houdt. Ononderbroken focus op een activiteit die hij leuk vindt, is voor hem een manier om zich vrij en opnieuw fris te voelen.

 • Ramiro (ES)

  Ramiro, uit Spanje, drukt zichzelf en zijn vrijheid uit door middel van kunst. Als tatoeëerder geeft het maken van zijn ontwerpen hem een doel. Het laat het hem ontsnappen aan fysieke grenzen.

 • Alex (IT)

  Zich vrij voelen is voor Alex het bereiken van zijn doelen en de lat elke keer weer een beetje hoger leggen. Zijn grenzen overtreffen en hard werken om te slagen, maakt dat hij zijn interne vrijheid verovert.

Bekijk de collectie

Er is altijd een weg naar vrijheid. Je moet alleen de jouwe vinden. Laat de vrije geest van de adidas Originals Chile 20 je helpen bij je zoektocht. Bekijk de collectie, kies je favoriete items en laat de reis beginnen.